Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου της Αθήνας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Αθλητικός Σύλλογος «Υρία» Λευκών, με κοινή επιστολή τους προς τον δήμο Πάρου, επανέρχονται για το θέμα της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού έργου στις Λεύκες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πρόοδο των εργασιών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Εκ μέρους των κατοίκων -μόνιμων και καλοκαιρινών- και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις Λεύκες, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την μεγάλη μας ανησυχία για την πρόοδο του έργου. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, μας είχατε διαβεβαιώσει ότι το αργότερο τέλος Μαρτίου, θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των κεντρικών αγωγών μέχρι την είσοδο του χωριού. Παράλληλα οι εργασίες μέσα στο χωριό, προβλέπεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος Σεπτεμβρίου 2023, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Όμως μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά την προθεσμία παραπάνω, ο κεντρικός αγωγός βρίσκεται μόλις στη μέση του δρόμου προς την είσοδο του χωριού. Μάλιστα κατά την περίοδο του Πάσχα, η πρόσβαση στο χωριό, γίνονταν από προσωρινά φανάρια με μονοδρόμιση τμήματος του δρόμου, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο στην περίπτωση που «αμελείς οδηγοί» βρεθούν στο σημείο. Επιπλέον, στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο χώρο του δάσους έχουν τοποθετηθεί σωλήνες και φρεάτια, με αποτέλεσμα να έχουν καταληφθεί θέσεις για τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κίνηση στο χωριό, ειδικά όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.
Κατανοούμε απόλυτα ότι στα τεχνικά έργα υπάρχουν χρονικές αποκλίσεις ή προκύπτουν εμπόδια που προκαλούν καθυστερήσεις. Γι’ αυτό ένα τέτοιο έργο έχει προγραμματιστεί για υλοποίηση μέσα στο χειμώνα, ώστε με μικρές χρονικές αποκλίσεις να αποφύγουμε την καλοκαιρινή περίοδο.
Σήμερα όμως είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Αφενός γιατί δεν βλέπουμε να προχωράει ικανοποιητικά το έργο και αφετέρου γιατί όπως βιώσαμε την μονοδρόμιση με σχετικά μικρή κίνηση στους δρόμους το Πάσχα, ανησυχούμε για ότι συμβεί την επόμενη περίοδο, που οι νεότερης ηλικίας οδηγοί θα βρίσκονται στους δρόμους μας! Τέλος, καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι σημαντική γιορτή για το χωριό μας, δεν θέλουμε να βρεθούμε με μπάζα και εργασίες στην είσοδο του χωριού!
Είναι απολύτως απαραίτητο, το συντομότερο δυνατό, να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι την είσοδο του χωριού και να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους κάτοικους και τους επισκέπτες του. Είμαστε επίσης στο πλευρό σας, για να ζητήσουμε έγκαιρα την απαραίτητη βοήθεια, όπου και αν χρειαστεί, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχών εκκρεμότητες στην ώρα τους.
Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση σας και προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή στο αίτημά μας αυτό.