Μία μικρή εξομολόγηση για την εμπειρία του ως δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας παράλληλα τη δεδομένη στήριξή του στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και τον Κώστα Ροκονίδα στις προσεχείς εκλογές παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος, έκανε ο Βασίλης Σιέττος μιλώντας στη «Φωνή της Πάρου».

Αναλυτικά ο κ. Σιέττος, ανέφερε:

«Το 2019 όντας με όρεξη, διάθεση και με καλή υγεία θεώρησα φρόνιμο και πρέπων ότι μπορώ να ασχοληθώ με την πολιτική στα τοπικά δρώμενα. Συντάχθηκα και συστρατεύτηκα με την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου και τον Κώστα Ροκονίδα, πραγματοποιήσαμε έναν τίμιο αγώνα και για λόγους γνωστούς σε πολλούς, ενώ εξασφαλίσαμε ένα υψηλό και αξιοζήλευτο ποσοστό, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την εκλογική αναμέτρηση, παραμένοντας η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου.
Ο αρχικός ενθουσιασμός και ζήλος έγινε μερική απογοήτευση αμέσως μετά τη συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου και τη διαπίστωση ότι ο νόμος Θεοδωρικάκου ευνούχιζε τις πλειοψηφίες που είχαν προκύψει, όπως στην περίπτωση τη δική μας όπου το 49% των ψήφων δεν αντικατόπτριζε στα όργανα του Δήμου την πραγματική αναλογική κατάσταση. Και ουσιαστικά η εκπροσώπησή μας σε όλα τα όργανα του Δήμου ήταν καθαρά τυπική, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο λόγος μας.
Αυτή η αρνητική διαπίστωση άρχιζε σιγά-σιγά να ψαλιδίζει τα όνειρά μου ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στην τοπική κοινωνία θα τύγχανε εφαρμογής, αφού στη συνέχεια όντας τελείως άπειρος για την πολιτική, διαπίστωσα ότι το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δήμου, δηλαδή ο Δήμαρχος, εκτελεί κατά το δοκούν ότι επιθυμεί και ότι δεν επιθυμεί πάει στις καλένδες. Διευκρινίζω εδώ ότι, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης σύρθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας σε αποφάσεις σε καίρια ζητήματα -που αφορούσαν την υγεία, την παιδεία, την καθημερινότητα- που δεν τολμούσαν καν να τα προσεγγίσουν, εξαναγκάστηκαν να υπερψηφίζουν τις προτάσεις μας και ως διά μαγείας καμία από αυτές δεν έτυχε εφαρμογής και εκτέλεσης.
Όλα αυτά στην πορεία του χρόνου, σε συνδυασμό και με κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπισα, με απογοήτευσαν πλήρως. Και κορωνίδα της απογοήτευσης αυτής, που ουσιαστικά με οδήγησε και στην -αυθόρμητη, παρορμητική πολιτικά και ενδεχόμενα μη σωστή- απόφαση να μην είμαι ξανά υποψήφιος, ήταν το περιστατικό με τις παραχωρήσεις χώρων στις παραλίες, όπου διαπίστωσα πλέον ότι, δυστυχώς, το δημοτικό συμβούλιο όταν δεν διαθέτει βούληση αντί να προηγείται των εξελίξεων, είναι ένα άβουλο όργανο το οποίο ακολουθεί, χάνοντας την αξία και την οντότητά του. Και αυτό ισχύει και για άλλα θέματα που αντιμετωπίζει η Πάρος και τα παραδείγματα είναι άπειρα.
Έτσι πήρα την απόφαση να μην συμμετάσχω με κανέναν συνδυασμό -εννοείται ότι αν συμμετείχα θα ήμουν ξανά υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση- στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θεωρώ τιμή μου ότι για τέσσερα χρόνια υπήρξα δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη σημαία της Λαϊκής Συσπείρωσης και ευχαριστώ τόσο τον επικεφαλής Κώστα Ροκονίδα, όσο και τους υπόλοιπους συναδέλφους μου που με τίμησαν με τη φιλία τους και με βοήθησαν με την εμπειρία τους περί τα κοινά. Επίσης, θεωρώ ότι η παρουσία μου και η ενεργή συμμετοχή μου μέσα από την Λαϊκή Συσπείρωση κρίνεται με θετικό πρόσημο. Προσωπικά δεν έχασα, αλλά κέρδισα πολλά από την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Τέλος, επιθυμώ να διευκρινίσω στο σημείο αυτό ότι, παραμένω στη Λαϊκή Συσπείρωση, στηρίζω τον Κώστα Ροκονίδα και όλους τους άξιους συνεργάτες του που είναι υποψήφιοι. Πιστεύω ότι μέσα από έναν καλό αγώνα θα υπάρξει ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας και με τη βοήθεια του Θεού θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».