Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ίου, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό και για εκβιασμούς. Ο 38χρονος, Υπαστυνόμος Β’, ζητούσε 30.000 ευρώ τον χρόνο από ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου διασκέδασης που τελούσε εκδηλώσεις γάμων προκειμένου να μην κάνει ελέγχους και καταγραφή παραβάσεων κυρίως για ηχορύπανση. Ενώ για την επαφή Διοικητή και ιδιοκτήτριας φέρεται να είχε μεσολαβήσει ένας εργολάβος.

Η ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κλιμάκιο της οποίας ταξίδεψε στο νησί. Αρχικά συνελήφθη ο εργολάβος όταν παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την ιδιοκτήτρια και αργότερα και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος όταν παρέλαβε τα χρήματα από τον εργολάβο. Παράλληλα, ο συλληφθείς αστυνομικός, είχε λάβει 1.000 ευρώ και από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην κάνει αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών παρότι είχε άδεια για αυτές.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ο Υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ προφυλακίστηκε.