Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Δωρεάν σεμινάρια για τον πρωτογενή τομέα από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Συνεχίζεται και το 2023 η συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την υλοποίηση ενός νέου κύκλου δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων και την ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του αγροδιατροφικού και πρωτογενούς τομέα.

Τα φετινά σεμινάρια χωρίζονται σε δύο θεματικές:
Το θέμα του πρώτου σεμιναρίου είναι οι ελιές και τα εσπεριδοειδή, με εισηγητή τον κ. Πέτρο Ρούσσο, Καθηγητή Δενδροκομίας-Ελαιοκομίας, Διευθυντή Εργαστηρίου Δενδροκομίας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα τρία επόμενα είναι αφιερωμένα στη μελισσοκομία και εισηγητής για το θέμα αυτό είναι ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωργικής & Παραγωγικής Εντομολογίας του Εργαστηρίου Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα σεμινάρια ξεκινούν τον Φεβρουάριο με το εξής πρόγραμμα:
– Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (18:00-20:00):
Το κλάδεμα της ελιάς και των εσπεριδοειδών.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου (18:00-20:00):
Οι ασθένειες των μελισσών και η αντιμετώπισή τους στις Κυκλάδες.
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου (18:00-20:00):
Οι εχθροί των μελισσών και η αντιμετώπισή τους στις Κυκλάδες.
Τρίτη 7 Μαρτίου (18:00-20:00):
Η βασιλισσοτροφία στις Κυκλάδες.

Κάθε ενδιαφερόμενος που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες μπορεί να παρακολουθήσει τα σεμινάρια μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές, καθώς και την αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε εδώ ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 2281082346 (εσωτερικό 4), καθώς και στο γραφείο της Πάρου στο τηλέφωνο 2284023031.

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img