Με κοινή τους ανακοίνωση, τα υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων, γνωστοποίησαν ότι θα ισχύσει και φέτος η παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να διευκολυνθούν για την μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προσφέρουν στους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές έκπτωση στα ατομικά τους εισιτήρια, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 7-24 Απριλίου 2023, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το νησί, στο οποίο έχουν αναλάβει υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις που παρέχουν οι εταιρείες στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι:
Έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους, από τις εταιρείες Attica Group (Blue Star Ferries, Super Fast Ferries, Hellenic Seaways), Seajets, Anek Lines, Superfast Ferries, Zante Ferries, Minoan Lines, Αιγαίον Πέλαγος (ANEK), Levante Ferries Group και Goutos Lines.
Έκπτωση 50% μόνο στους επιβάτες, από την εταιρεία Dodekanisos Seaways και έκπτωση 30% στους επιβάτες και 20% στα οχήματά τους, από τις εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries.
Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις ως άνω αναγραφόμενες εταιρείες.

Τρίτο δρομολόγιο της «Blue Star»

Για την περίοδο του Πάσχα (11-17 Απριλίου) και λόγω της αυξημένης κίνησης, θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του πλοίου «Blue Star Chios», το οποίο θα αναχωρεί από τον Πειραιά στις 11.30 το βράδυ με προορισμό Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη και επιστροφή.
Κανονικά, θα διεξάγονται και τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς Παροναξία τόσο του «Blue Star Delos» στις 7.30 το πρωί από τον Πειραιά, όσο και του «Blue Star Naxos» στις 5.30 το απόγευμα από τον Πειραιά.