Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν τον Δήμο Πάρου.

O 1ος: Εκλεκτός της κυβερνητικής παράταξης της Ν.Δ.

9 χρόνια εξουσίας «καθισμένος» σε υποδομές 20 χρόνων προσφέροντας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γαμπρούς σε νύφες, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και μια τουριστική ανάπτυξη ξεπουλήματος του νησιού σε συμφέροντα που γεμίζουν όχι τις τσέπες των ντόπιων, αλλά μακροπρόθεσμα τις τσέπες κεφαλαιούχων που δεν έχουν καμία πρόθεση να αγαπήσουν τον τόπο παραπάνω απ’ όσο αγαπάνε τον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Εν τω μεταξύ το νησί στον αυτόματο, η παρανομία στο φουλ, ο Δήμος απών, επιλεκτικά αν τον βολεύει βολικά παρών. Εξαρτάται βλέπεις ποιος φωνάζει και για ποιο δίκιο. Η υγεία υπό του μηδενός, ο πολιτισμός περιφερόμενος κακός θίασος του Καραγκιόζη με πρωταγωνιστή τον Κάτμαν ή στην καλύτερη περίπτωση τον Σεφερλή, εικόνες, ορθοδοξία, πατρίδα, μας φταίνε οι γκέι που δεν κρύβονται μην ενοχλούν την Νάουσα και τα χρηστά ήθη!!!

Ο 2ος: Απ’ την παράταξη της Ν.Δ., σε ρήξη με τον πρώτο για το ποιος είναι πιο κυβερνητικός και έχει το περισσότερο «χρίσμα» ως εκλεκτός του κόμματος της Ν.Δ.

Με χρόνια εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση (τον εκτιμώ σαν φίλο, πολιτικά όμως διαφωνώ μαζί του) συμμέτοχο στην υποβάθμιση της καθημερινότητας μου –αφού υπηρέτησε σε θέση εξουσίας για χρόνια- άνθρωπο έντιμο μεν θεωρώ, αλλά που δεν με έπεισε ΠΟΤΕ ότι έκανε ότι μπορούσε αφού δεν ήρθε σε ρήξη διεκδικώντας παραπάνω για το νησί, ενώ η κυβέρνηση του συνεχώς μας «ξέχναγε», και εκείνος δεν πίεζε, όσο και αν η κυβέρνηση του ΠΑΝΤΑ μας μνημόνευε ότι εμείς, τα τουριστικά μέρη δηλαδή, είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Ο 3ος: «Οι κομουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια και θα κλείσουν την Παναγία την Εκατονταπυλιανή».

Αστείες και γελοίες λαϊκίστικες ιδεοληψίες 80 χρόνων, τόνοι λάσπης ενάντια σ’ έναν άνθρωπο που αν ρωτήσεις όποιον Παριανό βρεις στον δρόμο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ θα σου πει τα καλύτερα για εκείνον προσωπικά. Θα σου πει ότι είναι έντιμος και αγωνιστής και νοιάζεται χρόνια τώρα για τα συμφέροντα του νησιού, αλλά ότι τον ενοχλεί ότι κατεβαίνει για δήμαρχος μ’ ένα κόμμα που έχει αυτό το «καταραμένο» το κόκκινο γαρύφαλλο. Εκεί ρε γαμώτο, αν δεν το είχε, θα τον ψήφισα σίγουρα θα σου πει!!!
Άκου φίλε, θα σου εκμυστηρευτώ κάτι. Έχω περάσει πολλές φορές έξω από κήπους με γαρύφαλλα, καμία φορά τα έχω δει και σε βάζα μέσα. Ξέρεις κάτι, δεν με πείραξε ποτέ κανένα απ’ αυτά, ούτε μου αντιμίλησε και ας τα έβρισα κάποια φορά, έτσι για να δω τι θα γίνει, για να μάθω πόσο ισχύει ο «φόβος»!!!
Σου προτείνω λοιπόν να κάνεις το ίδιο -βρίσε ένα γαρύφαλλο- και αν δεν σου αντιμιλήσει μήπως να κοιτάξεις να δώσεις την ψήφο σου και συ στις επόμενες δημοτικές εκλογές για το νησί που όλοι νοιαζόμαστε μακριά απ’ το ποιος είναι πιο πολύ ή λιγότερο Ν.Δ.;
Μήπως να σκεφτείς ποιος είναι αυτός που θα έρθει σε ρήξη, για μια πιο τίμια διεκδίκηση σ’ αυτά που μας αξίζουν σαν τόπος, που δεν θα πει ωραία λόγια και θα δώσει τίμιες λύσεις για αυτό το νησί που όλοι αγαπάμε;

Ίσως, δε ξέρω ίσως, αν κάποια στιγμή, ίσως θέλησες κάτι να αλλάξει και συ. Και ίσως, δεν ξέρω, ίσως, ακόμα κρατάς μια σπίθα κρυμμένη, γιατί να μην την βάλεις μαζί με την φωτιά μας; Ε;

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Βαρθακούρης,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»