Από την Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου του Κ.Κ.Ε. λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες ο “πατριωτικός σύνδεσμος Μαντώ Μαυρογένους Πάρου-Αντιπάρου” με την πρόφαση ότι είναι νόμιμος σύλλογος, προσπαθεί να πατήσει πόδι στη Πάρο στέλνοντας έγγραφα στις κοινότητες και κάνοντας ανακοινώσεις ότι θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου τόσο στη Νάουσα όσο και στη Παροικία.
Ο συγκεκριμένος σύνδεσμός επιδιώκει να παρουσιαστεί ως “αθώα περιστερά” και σαν ένας πολιτιστικός σύλλογος ο οποίος θέλει να αναδείξει το έργο και την ιστορία της Μαντώς Μαυρογένους.
Καμία ανοχή στους φασίστες όποιο προσωπείο και αν φορούν!
Δεν ξεγελούν κανέναν. Ο επικεφαλής τους ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της καταδικασμένης εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτη με συναρτήσεις και φωτογραφίες που εξυμνούσαν πότε το Κασιδιάρη και πότε το Λαγό, μέχρι που αποφάσισαν να “θάψουν” το παρελθόν τους κατεβάζοντας τα “εθνικιστικά” πειστήρια. Πρόκειται για περιεχόμενο με διαδικτυακές εκπομπές του Λαγού και του πατέρα Πλεύρη. Φιγουράρουν άλλωστε δίπλα στο Λαγό και με σημαίες της ΕΛΑΣΥΝ., του φασιστικού μορφώματος.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ.
Κάνουν ακριβώς ότι και οι χρυσαυγίτες που πέρναγαν γιαγιάδες στο απέναντι πεζοδρόμιο και στη συνέχεια δολοφονούσαν το Φύσσα, επιτίθονταν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε μετανάστες. Είναι νοσταλγοί και υποστηρικτές του φασισμού – ναζισμού της 4ης Αυγούστου και της δικτατορίας του ‘67.

Καμιά δουλειά δεν έχουν όλοι αυτοί στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.
Η κοινωνική επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει πως κανένας συσχετισμός δυνάμεων. Όσο αρνητικός και εάν είναι, δεν μπορεί να εμποδίσει την κοινωνική εξέλιξη και την επικρατήσει του “νέου” στο “παλαιό”. Ο σκοταδισμός και ο αναχρονισμός της τότε φεουδαρχίας συντρίβει από το δίκαιο αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των ελεύθερων εμπόρων και εργατών. Η “εθνική ενότητα” των εκμεταλλευτών με τους εκμεταλλευόμενους ήταν ανύπαρκτη και τότε και σήμερα. Ο λαός τότε πήγε κόντρα στον ισχυρό  αντίπαλο και τα κατάφερε. Αυτές τις παραδόσεις δεν μπορεί να τις τιμήσει ο συρφετός των εθνικιστών, οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ΝΑΖΙ στην Ελλάδα τη περίοδο του ‘40-‘44, των φασιστών που ρίχνουν ύπουλα ρατσιστικό δηλητήριο και σέρνουν το λαό στην υποταγή, στη μισαλλοδοξία και στο σφαγείο του πολέμου.
Καλούμε τον Παριανό λαό, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να μην παραχωρήσουν στους φασίστες ούτε σπιθαμή γης. Να κάνουν ότι έκανα και το 2013 όταν οι Παριανοί πέταξαν στη θάλασσα τους χρυσαυγίτες.
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΟ!».