Με δελτίο Τύπου ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, απαντά στην χθεσινή (22/3) ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα, τόσο σε πολιτικό όσο και  σε νομικό επίπεδο, έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του, ιδίως εκείνους που χρησιμοποιούν τις ελευθερίες και τις εγγυήσεις που η ίδια δημοκρατία, απλόχερα παρέχει, όπως η ελευθερία ίδρυσης και η χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, η δημιουργία συνδέσμων, η ελευθερία διάδοσης των ιδεών, κι εν γένει όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν οι ενεργοί πολίτες, καθώς και μια σειρά άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η καταδίκη όλων όσων καταφέρθηκαν ενάντια στο Δημοκρατικό μας πολίτευμα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια νίκη της δημοκρατίας με τεράστια νομική και συμβολική αξία.
Ο Σύνδεσμος με την επωνυμία “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ” που αιτήθηκε να καταθέσει στεφάνι στην Νάουσα εν όψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, απέστειλε στις 20 Μαρτίου 2024, ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Δήμο Πάρου μέσω του οποίου εκδήλωνε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Νάουσα και συγχρόνως διαβίβασε το καταστατικό του και την πράξη καταχώρησης στα βιβλία αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Σύρου με α.α. 1370/25.10.2023.
Ο Σύνδεσμος είναι νόμιμος – δεν εκκρεμούν εις βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και για τον παραπάνω λόγο ορθώς συμπεριλήφθηκε στην λίστα των συλλόγων.
Η Πρόεδρος της Νάουσας, η οποία εγκαλείται για το γεγονός ότι ο εν λόγω Σύνδεσμος συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο όσων θα καταθέσουν στεφάνι, προέρχεται από μια Δημοκρατική οικογένεια και οφείλουν όσοι καταφέρονται εναντίον της όχι μόνο να τη σέβονται αλλά επιπλέον να μη την υπονομεύουν διασπείροντας συκοφαντίες κι εκδηλώνοντας ανήθικες συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με Δημοκρατικότητα την οποία επαίρονται ότι τιμούν.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Πάρου είναι σε εγρήγορση και δεσμεύεται, ότι αν χρειαστεί θα πράξει όλα αυτά που προβλέπονται προκειμένου να τη διασφαλίσει».