Για την υπόθεση «Μαρτσέλο» τοποθετήθηκε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην αντιδήμαρχος Πάρου, Μαρία Χανιώτη, τονίζοντας τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες έγινε προσπάθεια από συγκεκριμένα άτομα στην Πάρο να με εμπλέξουν σε υπόθεση διευκόλυνσης αδειοδότησης μεγάλης μονάδας στην Παροικιά.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω απολύτως καμία σχέση. Το δήθεν “στοιχείο” που διακινούν από την περίοδο της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο, είναι παραπειστικό. Πρόκειται για απόκομμα (επιτηδευμένα αποσπασμένο από το νοηματικό σώμα του), “στολισμένο” με κατασκευασμένο μυθιστόρημα, εντελώς άσχετο με τα πραγματικά γεγονότα. Εν ολίγοις μία χαλκευμένη “φούσκα”.
Ενημερώνω τυχόν αδημονούντες ότι η θητεία μου ήταν πάντα “κρυστάλλινη” γι’ αυτό και δεν με ακουμπά η λάσπη που ρίχνουν στον ανεμιστήρα. Ούτε και τον αείμνηστο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης με την οποία υπήρξα δημοτική σύμβουλος εκείνη την περίοδο. Πόσο μάλλον, αν πρόκειται για αστείες και πολιτικά “αγράμματες προσπάθειες να μας την κολλήσουν. Είναι τουλάχιστον ντροπή η μεθόδευση αυτή.
Στον τομέα του τουρισμού, υποστήριξα και υπηρέτησα με συνέπεια το πρότυπο των μικρομεσαίων, τοπικών, οικογενειακών μονάδων, αλλά ακόμη περισσότερο, την διαφάνεια και την νομιμότητα. Δεν έχω αλλάξει θέσεις και με αυτές πολιτεύομαι. Οι ιδέες και οι αγώνες μου για θέματα περιβαλλοντικά είναι γνωστές και ξεκάθαρες. Δε θα επιτρέψω σε καμία και κανέναν να παίξει με το όνομά μου, για μικροπολιτικά / μικροκομματικά οφέλη.
Τέλος, θα σταθώ απέναντι σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της μνήμης του αείμνηστου Χρήστου Βλαχογιάννη που δε βρίσκεται εδώ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».