Σε συγκέντρωση στον Κώστο, στο καφενείο «Κάραβος», μίλησε το Σάββατο (28/4) ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ, Αναστάσης Γκίκας.

Ο Παριανός υποψήφιος, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Επειδή οι πράξεις μετράνε -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μετράνε- περισσότερο από τα λόγια, οι ψηφοφορίες στη Βουλή καταμαρτυρούν ταύτιση το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 50%. Όλοι θυμόμαστε ότι όταν χρειάστηκε να παρθούν αποφάσεις υπέρ του λαού ή υπέρ των ξένων και ντόπιων κεφαλαίων, όλοι τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) επέλεξαν το δεύτερο, επέλεξαν τα μνημόνια. Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και όταν μπήκαμε στη φάση της “ανάπτυξης”. Πανηγυρίζει σήμερα η ΝΔ  πως την τελευταία τετραετία το ΑΕΠ, ο παραγόμενος πλούτος της χώρας δηλαδή, αυξήθηκε κατά 45 δις (δηλαδή κατά 25%). Όντως, πρόκειται για τεράστια αύξηση. Για ψάξτε τις τσέπες σας όμως. Βρίσκετε κάτι από τα 45 αυτά δις εκεί;
Το πραγματικό δίλημμα των προσεχών εκλογών λοιπόν δεν είναι το τι χρώμα ή τι συνδυασμό χρωμάτων θα έχει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Αλλά το πόσο ισχυρός θα βγει ο λαός. Η δύναμη του λαού είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, γιατί οι κομμουνιστές δεν σας αντιμετωπίζουμε ούτε σας θέλουμε, όπως οι άλλοι, ως πελάτες ή θεατές στην ίδια σας τη ζωή, σε ένα έργο που συνεχώς παίζεται για εσάς χωρίς εσάς. Αντιθέτως, το ΚΚΕ αγωνίζεται για να γίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός γενικότερα, πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, στη ζωή και τον τόπο μας. Ειδικά στις Κυκλάδες το κενό που αφήνει η μη εκλογή κομμουνιστή βουλευτή είναι πιο εμφανές. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το νομοσχέδιο για το νερό, που παρά τις κινητοποιήσεις και την σημαντική συμμετοχή του κόσμου σε αυτές με αίτημα το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, οι 3 κυκλαδίτες βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ναι στο νομοσχέδιο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τόσο σημαντική ψηφοφορία απείχε!
».

Χαιρετισμός του Κ. Ροκονίδα

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Κώστα Ροκονίδα, στέλεχος της Τ.Ο των Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, ο οποίος ενισχύοντας την εισηγητική ομιλία ανέδειξε την ανάγκη εκλογής μιας δημοτικής αρχής που μαζί με τους Παριανούς θα βάλει εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας, με κάλεσμα να φτάσει το μήνυμα για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ σε όσο το δυνατό περισσότερους Παριανούς στις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου.