Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (με σκορ 3-1) απώλεσε την πρόκριση για την τελική φάση των πλέι-οφ της Β’ Κατηγορίας ο Α.Ο. Πάρου, που θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» την… υπόθεση από την κανονική διάρκεια του αγώνα, καθώς προηγήθηκε, έχασε κλασικές ευκαιρίες, αλλά ισοφαρίστηκε και εν τέλει το 90λεπτο έληξε με σκορ 1-1.
Στη νοκ – άουτ αναμέτρηση απέναντι στον Πανθηραϊκό, που διεξήχθη στην ουδέτερη έδρα του δημοτικού σταδίου Νάξου, η νεανική ομάδα του Δημήτρη Τριανταφυλλάκου παρουσιάστηκε διαβασμένη, όμως οι λεπτομέρειες σε κρίσιμα σημεία έκαναν τη διαφορά και της στέρησαν τη νίκη – πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο.Π. μπήκε… φουριόζος, κυριάρχησε στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 2’ σε κόρνερ του Αλιφιέρη, ο Δαφερέρας με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ στο 4’ σε αντεπίθεση από μπαλιά του Μαραγκουδάκη, ο Παπαθεοδώρου βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε τον τερματοφύλακα Καλαμάτα, ο οποίος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Ακόμα, στο 40’ από κεφαλιά – πάσα του Βοσινάκη, ο Δαφερέρας μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Καλαμάτα, που έσωσε εξ επαφής με τα πόδια, ενώ στο 45’ το διαγώνιο σουτ του Παπαθεοδώρου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Από την άλλη πλευρά, μετά το πρώτο τέταρτο ο Πανθηραϊκός είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας αλλά η μοναδική ευκαιρία που έκανε στο πρώτο μέρος ήταν στο 37’ όταν σε επέλαση και γύρισμα του Κρεμμύδα, ο Λ. Κράσι πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Π., Νικολάου, απόκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες, παρότι παρουσιάστηκαν νευρικές, ανέβασαν τον ρυθμό τους και βρήκαν από ένα γκολ στις δύο μοναδικές αξιόλογες φάσεις που καταγράφηκαν. Στο 77’ σε ωραία ανεπτυγμένη αντεπίθεση του Α.Ο. Πάρου ο Βοσινάκης τροφοδότησε τον Δαφερέρα, που πέρασε δύο αντιπάλους, έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε» στον Αλιφιέρη, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας για το 0-1. Στο 84’ όμως ο Πανθηραϊκός εκμεταλλεύτηκε μία στιγμιαία αδράνεια στα αντίπαλα «καρέ», όταν σε κόρνερ του Κρεμμύδα ο Ε. Κράσι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να προηγηθούν. Πρώτα ο Α.Ο.Π., στο 100’, όταν ο Δαφερέρας με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και ακολούθως ο Πανθηραϊκός, στο 103’, όταν ο Γαλανός με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Από εκεί και μετά, τίποτα δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Από τα 11 βήματα, λοιπόν, την διαφορά έκανε η αστοχία του Α.Ο. Πάρου, καθώς στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσε, ευστόχησε μόλις στο ένα. Ειδικότερα, για τον Α.Ο.Π. οι Τριανταφυλλίδης και Δαφερέρας νικήθηκαν στις εκτελέσεις τους από τον γκολκίπερ Καλαμάτα και ο Νικολάου πλάσαρε άουτ, ενώ το μοναδικό εύστοχο σημείωσε ο Αρκουλής.
Αντίθετα, ο Πανθηραϊκός αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και ευστόχησε στις τρεις από τις τέσσερις εκτελέσεις του. Πιο συγκεκριμένα, οι Κρεμμύδας, Ζαμπέλης και Διονυσόπουλος σημάδεψαν σωστά, ενώ το μοναδικό άστοχο είχε ο Γαλανός που απόκρουσε ο γκολκίπερ Νικολάου.

Πανθηραϊκός: (Κρεμμύδας), Καλαμάτας, Καρράς (119’ Τσάνο), Λέσι (80’ Ζαμπέλης), Σέχου, Ε. Κράσι, Διονυσόπουλος, Κρεμμύδας, Φέγγης, Λ. Κράσι Λ. (80’ Βενιέρης), Δαμίγος (69’ Παπαβασιλείου), Γαλανός.
Α.Ο. Πάρου: (Τριανταφυλλάκος), Νικολάου, Μαραγκουδάκης, Κρίσπης, Βοσινάκης, Αποστολόπουλος, Παπαθεοδώρου, Δαφερέρας, Φ. Πούλιος (53’ λ.τ. Τριανταφυλλίδης), Μπίμπα (71’ Αρκουλής), Μουρλάς, Αλιφιέρης.

Τα αποτελέσματα της Α’ Φάσης:
Πανθηραϊκός-Α.Ο. Πάρου                 3-1 πεν.  (1-1 κ.α.)
Α.Π.Σ. Κύθνου-ΠΑΣ Τήνου               3-4 πεν.  (3-3 κ.α.)
Αίας Σύρου-ΠΑΣ Νάξου                    5-0

Το πρόγραμμα της Β’ Φάσης:
1η αγωνιστική: Πανθηραϊκός-Αίας Σύρου
2η αγωνιστική: Αίας Σύρου-ΠΑΣ Τήνου
3η αγωνιστική: ΠΑΣ Τήνου-Πανθηραϊκός