Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μέχρι πρότινος Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξελέγη παμψηφεί νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Παπαστεργίου που ανέλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επίσης, στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ εξελέγησαν ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, στη θέση του Α’ αντιπρόεδρου και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του τονίζοντας πως και από τη νέα του θέση θα στηρίξει την αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το όραμα και το μέγα ζητούμενο για το κράτος και το διοικητικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων για την καλύτερη άσκησή τους, ενώ τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα του σύγχρονου, ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των δήμων.

Σημειώνεται ότι, την επόμενη Τετάρτη (12/7) θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με προσκεκλημένους την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.