Δεν είπες ψέματα και δεν εξαπάτησες κι αυτό ο ψηφοφόρος δεν το αντέχει. Θέλει να βλέπει τον καθρέφτη «πλυμένο» από τις ενοχές του. Του μίλησες για αξίες και ιδανικά και όχι για «εύκολες λύσεις» ή για «μεγάλα θα». Μέγα λάθος!!!

Δεν έταξες θέσεις και ρουσφέτια και δεν του χτύπησες απαλά τη πλάτη. Αντίθετα του έδειξες την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού κι αυτό τρομάζει… Του μίλησες γι’ αγώνα και διεκδίκηση, λέξεις άγνωστες για τους πολλούς, αδιάφορες και μακρινές… Είπες αλήθειες για τα δυσάρεστα που έρχονται κι ο ψηφοφόρος θέλει τα ευχάριστα νέα και μόνο αυτά.
Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσεις εκείνο που ξέρεις καλά. Να αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο κόσμο, ακόμη κι αν λίγοι το καταλαβαίνουν. Γιατί είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Συνεχίζουμε λοιπόν… Το ταξίδι μετράει…
Έτσι σοφοί που γίναμε, με τόση πείρα, ήδη το καταλάβαμε η Ιθάκες τι σημαίνουν. Τι κι αν οι Μήδοι διάβηκαν… Εμάς οι Θερμοπύλες μας αξίζουν!!!

Και τώρα που τελειώσαμε με τα… «ποιητικά», να μπούμε και στα «πεζά» και τυπικά.
Συγχαρητήρια στον Κώστα Μπιζά για την μεγάλη νίκη του. Τελικά τα «πρόσωπα» μετράνε και σε αυτό το πεδίο κατάφερε και συγκρότησε έναν ισχυρότατο συνδυασμό.
Συγχαρητήρια όμως και στον Μάρκο Κωβαίο για την αγωνιστικότητα του «μοναχικού καβαλάρη».

Το μέλλον είναι μπροστά για όλους και τα επόμενα πέντε «δύσκολα» χρόνια όλοι μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε με θετικό και δημιουργικό τρόπο. Ο καθένας στο πόστο και στον ρόλο που του έδωσε ο Παριανός λαός και που απαιτεί η Δημοκρατία.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος