Δελτίο Τύπου -για το πολιτιστικό και τουριστικό τέλος του δήμου Πάρου- εξέδωσε ο συνδυασμός «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», αναφέροντας τα εξής:

«Κατά την περίοδο της δημαρχίας Γ. Ραγκούση είχε θεσπιστεί η καταβολή πολιτιστικού και τουριστικού τέλους επί των λογαριασμών της ΔΕΗ για τους πολίτες. Ο σκοπός αυτής της επιπρόσθετης φορολόγησης ήταν τα εξοικονομούμενα χρήματα να χρησιμοποιούνται είτε για επενδύσεις ή ενέργειες υπέρ του πολιτισμού, είτε για τις υποδομές και την τουριστική προβολή του νησιού.
Κατά την πρώτη θητεία του Μ. Κωβαίου, μετά από πρόταση του Αθ. Μαρινόπουλου, προστέθηκε πολιτιστικό τέλος υπέρ της ανάδειξης των Αρχαίων Λατομείων στο Μαράθι.
Στα 9 συνολικά χρόνια της δημαρχίας Κωβαίου το πολιτιστικό τέλος που καταβάλλουν οι πολίτες της Πάρου έχει αποφέρει στο ταμεία του Δήμου 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τουριστικό τέλος 1,2 εκατομμύριο, σύμφωνα τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάρου.
Εύλογα αναφύονται τα ερωτήματα για το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά, σε ποια έργα υποδομής δαπανήθηκαν καθώς και για ποια τουριστική προβολή επενδύθηκαν για τα οποία περιμένουμε πειστικές απαντήσεις
».