Οι κύριοι Κωβαίος και Ροκονίδας έβγαλαν ανακοίνωση για να πουν:
Α) Όλα στο Μαρτσέλο είναι νόμιμα άρα και ηθικά.
Β) Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 1.9.2016, αποχαρακτήρισε το Μαρτσέλο από υδροβιότοπο διότι δεν καταγράφηκε στην μελέτη της WWF.
Γ) Το υποτιθέμενο σφάλμα του ΓΠΣ σε σχέση με την προστασία της παραλίας Μαρτσέλο, όφειλε ο Δήμος να το διορθώσει πριν απ’ όλα τ’ άλλα σφάλματα του ΓΠΣ που η διόρθωση τους έχει παραπεμφθεί για το απώτερο μέλλον.

Στο Μαρτσέλο λοιπόν δεν ξέρουμε αν είναι όλα νόμιμα. Πολλά επιεικώς απαράδεκτα και αντιλαϊκά είναι απλά νομιμοποιημένα. Πολιτικά, ως Δημοτικός Συνδυασμός, είμαστε υπέρ κάθε αυξημένης προστασίας των παραλιών και δεν θα σπεύσουμε ποτέ να την αφαιρέσουμε επειδή μας το είπε μια ΜΚΟ.

Ας πουν λοιπόν ο κύριοι Κωβαίος και Ροκονίδας στον παριανό λαό ποιοι είχαν το έννομο συμφέρον να αποχαρακτηρίσουν την περιοχή και γιατί πολιτικά τους συμπαραστέκονται. Γιατί, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε καταψηφίσει ομόφωνα στις 21 Ιουνίου 2016, το αίτημα του αποχαρακτηρισμού της περιοχής, δυόμιση μήνες μετά στις 1 Σεπτεμβρίου 2016, χωρίς να έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο, το θέμα ξανασυζητήθηκε και άλλαξε η γνώμη πολλών συμβούλων. Τι από αυτά που λένε στις ανακοινώσεις τους οι δύο επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων δεν τους ήταν γνωστό στην πρώτη συνεδρίαση; Όλα τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες έτσι όπως μπορούσαν, διατηρούσαν τον χαρακτηρισμό του υδροβιότοπου της περιοχής του Μαρτσέλο ενώ εύκολα θα μπορούσαν να τον έχουν καταργήσει. Γι’ αυτό και είναι φτηνό άλλοθι για την ανωτέρω απόφαση η επίκληση πολύ παλιών αποφάσεων που είχαν άλλο στόχο.

Το θέμα προς το παρόν είναι πολιτικό. Με την 293/2016, Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρήθηκε και έγινε η άρση  της αυξημένης προστασίας της παραλίας Μαρτσέλο, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην πλήρη κατάληψη της από ομπρελοκαθίσματα και στην εκμετάλλευσή της από διάφορες επιχειρήσεις που θα καταστήσουν την καλύτερη παραλία της Παροικίας μη διαθέσιμη για τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας.

Η επαναφορά του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Λαϊκή Συσπείρωση λίγο θα ωφελήσει, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα της άρσης της προστασίας που έχει γίνει. Είναι αργά για τις «Μωρές Παρθένες» να σπεύσουν.
Το μόνο που απομένει είναι ο αυστηρός έλεγχος των οικοδομικών εργασιών από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και η διακοπή τους, εάν αποδειχτεί ότι υπάρχουν παραβάσεις που ξεφεύγουν των ορίων της οικοδομικής άδειας.

Για να αποτρέψουμε την καταστροφή και άλλων περιοχών φυσικού κάλους απαιτείται ευθύνη, ενότητα και κοινή προσπάθεια για να απαλλαγεί ο τόπος από την ανεύθυνη διοίκηση του κ. Κωβαίου.

Ανακοίνωση του συνδυασμού
«Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα»