Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών της προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει στην 58η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-23 Αυγούστου στην Κρεμαστή Ρόδου.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή και τυποποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Περιφέρεια, να το δηλώσουν έως και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στη σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας: (https://www.pnai.gov.gr/archives/20484).

Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα προβολής, επί τόπου πώλησης, αλλά και δυναμικής προώθησης των προϊόντων τους σε εμπορικούς αντιπροσώπους – επιχειρηματίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Κυκλάδων, Ντίνα Βλάχου, στο τηλέφωνο: 2281082380.