Το μεσημέρι της Πέμπτης (9/5) ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου ότι το ταχύπλοο «THUNDER», κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι της Παροικιάς, παρουσίασε δυσλειτουργία στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών και οχημάτων. Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι της Ίου και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τα λιμάνια Μυκόνου – Σύρου – Πειραιά.

Στη συνέχεια, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πραγματοποιήθηκε η απεμπλοκή του καταπέλτη με τη συνδρομή οχήματος βαρέως τύπου και ολοκληρώθηκε η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων. Σημειώνεται ότι, επί του πλοίου επέβαιναν 259 επιβάτες, 35 άτομα πλήρωμα, 35 Ι.Χ. οχήματα και 5 δίκυκλα. Οι αποβιβασθέντες επιβάτες και οχήματα με προορισμό τα λιμάνια της Μυκόνου και της Σύρου μετεπιβιβάστηκαν στο πλοίο «SUPER EXPRESS» προκειμένου να προωθηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

Από το Λιμεναρχείο της Πάρου απαγορεύθηκε ο απόπλους του ταχύπλοου «THUNDER» και μετά την προσκόμιση βεβαίωσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο χορηγήθηκε απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 237 επιβάτες, 26 Ι.Χ. οχήματα και 5 δίκυκλα. Επίσης, αναφέρεται ότι, από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.