Πριν από λίγες μέρες στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έλαβε χώρα μία, άκρως φορτισμένη συναισθηματικά, ομιλία εκ μέρους δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης προερχομένου από την Μάρπησσα. Μία ομιλία με έντονα τα στοιχεία συγκίνησης και οργής να ξεχειλίζουν.

Αναφέρθηκε στις απανωτές απώλειες αγαπητών προσώπων που πιθανόν να είχαν αποφευχθεί, αν λειτουργούσε έτσι όπως θα έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κυρίως ο τομέας των αεροδιακομιδών του Ε.Κ.Α.Β.

Είναι γνωστό ότι πρώτη προτεραιότητα για κάθε νησιώτη αποτελεί το ζήτημα της υγείας. Λογικό, επίσης, είναι να απασχολεί σε καθημερινή βάση (Δήμο και Επαρχείο) η διεκδίκηση πλήρους στελέχωσης του Κέντρου Υγείας και του Ε.Κ.Α.Β., η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης και φυσικά ταχύτατη διακομιδή σε νοσοκομεία των επειγόντων περιστατικών.

Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους μας, όπως επίσης και τα έγγραφα που αποστέλλονται στους υπεύθυνους και στους βουλευτές του νομού από τις αρχές του τόπου. Όμως, απ’ ότι φαίνεται και όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, δεν μας δίνουν και ιδιαίτερη σημασία.
Η νησιωτικότητα πάει περίπατο… Γι’ αυτό όπως είπε ο «Μαρπησαίος», τα έγγραφα τέλος! Ώρα για τελεσίγραφο!!!

Το τι θα γράφει κι αν θα κηρύσσει ανεπιθύμητους στο νησί «κάποιους» μέχρι να λυθούν τα θέματα, μπορείτε να το φανταστείτε.
Αν θα έχει αποτέλεσμα, αυτό θα φανεί γρήγορα κι αν χρειαστεί θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις. Πρέπει όμως να σταλεί με αποφασιστικότητα το τελεσίγραφο.
Κουβέντες… τέλος, έγγραφα… τέλος, τελεσίγραφο…
Έτσι τελείωσε την ομιλία του ο φίλος μας… Η αγανάκτηση του έκδηλη…

Γρίφος για δύσκολους λύτες… Ποιός άραγε από τους τρείς υποψηφίους δημάρχους δεν θα στείλει έγγραφο αλλά θα στείλει τελεσίγραφο; Και θα το εννοεί; Και θα μπει μπροστά στο «ξεσήκωμα» του Παριανού λαού;

Αθανάσιος Μαρινόπουλος