Ήγγικεν η ώρα για το Final Four Εφήβων της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, που θα διεξαχθεί το τρέχον διήμερο (6-7/4) στη Μύκονο, με διπλή παρουσία Παριανών ομάδων, του Α.Ο. Πάρου και του Μαρπησσαϊκού, οι οποίοι μαζί με τον οικοδεσπότη Α.Ο. Μυκόνου και τον Περιστεριώνα Τήνου θα διεκδικήσουν το κύπελλο.

Από την μία, ο Α.Ο. Πάρου με τον Θοδωρή Παλαιοχωρίτη στον πάγκο του, προέρχεται από μία αήττητη πορεία στη φάση των ομίλων (με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και φέτος θέλει να ολοκληρώσει ότι άφησε πέρυσι στη… μέση. Από την άλλη, ο «νεοφώτιστος» στην τελική φάση Μαρπησσαϊκός με τον Θοδωρή Καζακίδη στην τεχνική ηγεσία, πήρε παλικαρίσια την δεύτερη θέση (με 3 νίκες και 3 ήττες) απέναντι στα Φανάρια και την Α.Ε. Σαντορίνης και δηλώνει έτοιμος για την καλύτερη δυνατή διάκριση.

Το Σάββατο (6/4), για τα ημιτελικά θα παίξουν, στις 12:00 ο Περιστεριώνας Τήνου με τον Μαρπησσαϊκό και στις 19:00 ο Α.Ο. Πάρου με τον Α.Ο. Μυκόνου, σε δύο ματς που αναμένονται ανταγωνιστικά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Την Κυριακή (7/4), οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν στις 12:30 θα παίξουν για την 3η θέση στον μικρό τελικό και ακολούθως οι νικητές θα ριχθούν στη «μάχη» στις 15:00 για την πρωτιά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
6/4, 12.00: Περιστεριώνας Τήνου-Μαρπησσαϊκός (α’ ημιτελικός)
6/4, 19.00: Α.Ο. Πάρου-Α.Ο. Μυκόνου (β’ ημιτελικός)
7/4, 12.30: Μεγάλος Τελικός
7/4, 15.00: Μικρός Τελικός