Με την αρμόζουσα επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πάρο, με γενικό σημαιοστολισμό, εκδηλώσεις σε σχολεία, κατάθεση στεφάνων, Δοξολογίες και μαθητικές παρελάσεις σε όλο το νησί.

Στην Παροικιά, όπου είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου, το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

09:00 π.μ.: Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

10:30 π.μ.: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες μαθητών μαζί με τις σημαίες, Γενικού Λυκείου Πάρου, ΕΠΑ.Λ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικιάς, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών, των Οργανώσεων, των Σωματείων και των πολιτών. Στη Δοξολογία θα παραστούν οι σημαίες των σχολείων μαζί με τους παραστάτες. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου, κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου (Φιλόλογος).

11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικών κομμάτων, Εθελοντικών Ομάδων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων, κλπ. Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:30 π.μ.: Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικιάς στην παραλιακή λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου. Ο χώρος των επισήμων ορίζεται απέναντι από το 1ο Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πάρου.

Σημειώνεται ότι, τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου.