Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, συνελήφθησαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, τρεις 17χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού διακομιδής ανηλίκου στο Κέντρο Υγείας Πάρου λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, οι τρεις νεαροί μεταξύ των οποίων και ο προαναφερόμενος, είχαν προβεί σε παραποίηση με ψηφιακή επεξεργασία της ημερομηνίας γέννησης του πιστοποιητικού δελτίου ταυτότητας που είχαν ανακτήσει από την ψηφιακή εφαρμογή Gov.gr, προκειμένου να εξασφαλίσουν την είσοδο τους σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης ως ενήλικες.
Η ΓΕΠΑΔ Ν. Αιγαίου, επισημαίνει ότι η επίδειξη του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, ισοδυναμεί με την επίδειξη του αντίστοιχου φυσικού ταυτοποιητικού εγγράφου, ωστόσο τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) δεν αποτελούν έγκυρο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.
Γιάννης Μακρογιαννέλης



















