«Οργώστε» τις παραλίες. Η πολιτική του μέλλοντος είναι μια πρόσμιξη της πολιτικής και του λάιφ στάιλ. Ζούμε σε μια άκρατη μιντιακή εποχή όπου το σύνθημα το κάθε πολιτικού «είμαι ένας από εσάς» και είναι το απαραίτητο επικοινωνιακό εργαλείο. Είμαι δίπλα σας, είμαι μαζί σας, είμαι ο υποψήφιος της διπλανής πόρτας, κάνω ότι κάνετε. Είναι μερικές από τις νέες πρακτικές επικοινωνίας που ακολουθούνται από όλους τους αυτοδιοικητικούς.

«Οργώστε το καλοκαίρι». Είναι η συμβουλή όλων των ανθρώπων της επικοινωνίας, στους υποψήφιους. Επικοινωνήστε με τους ψηφοφόρους μέσα από τα social media, αλλά και δια «ζώσης» όπου κι αν βρίσκονται. Από την Ραφήνα, τη Μύκονο μέχρι την Παναγία Σουμελά και το αντάμωμα των Σαρακατσάνων. Επισκεφθείτε όλες τις εκκλησίες, πανηγύρια, εξοχικά εκκλησάκια που γιορτάζουν. Χορέψτε και γλεντήστε μαζί με τους ψηφοφόρους σας.
Οι εκλογές σε λιγότερο από τρεις μήνες έρχονται. Δεν θα εκλεγείτε μόνο από το γυαλί της τηλεόρασης ή τους τοίχους των social media. Η προσωπική επαφή θα σας δώσει περισσότερους ψήφους και τη νίκη.

Κρατείστε ακόμα και το «μαντήλι» να χορέψει ο ψηφοφόρος. Εσείς θα κάνετε διακοπές και θα χορέψετε του χρόνου ως νικητής.

Και μερικές συμβουλές επικοινωνίας για να κερδίσετε καλοκαιριάτικα ψήφους:

  • Ετοιμάστε έντυπα που σχετίζονται με το καλοκαίρι, όπως για την αποφυγή εγκαυμάτων από τον ήλιο και ιδιαίτερα για την προστασία των παιδιών. Μοιράστε τα στις παραλίες.
  • Δείξτε την περιβαλλοντική σας ευαισθησία, μοιράζοντας χάρτινες σακούλες για να διατηρηθούν οι παραλίες καθαρές. 
  • Στις πολύ ζεστές μέρες, μοιράστε μπουκαλάκια με νερό, καπελάκια, ομπρελίτσες καθώς και οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση «πνιγμού» των λουομένων.
  • Χρησιμοποιείστε τις τεχνικές του e-mail marketing, στέλνοντας στη λίστα των e-mails ευχαριστήριες κάρτες για καλές διακοπές ή για καλή επιστροφή από τις διακοπές.
  • Δημιουργείτε έξυπνα προσωπικά video, προβάλλοντας περιοχές του τόπου σας και προσκαλώντας επισκέπτες. Θα εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους σας.

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα διεξαχθούν κάτω από ένα νέο εκλογικό σύστημα και νέες εκλογικές συνθήκες και του πολιτικού μας προσωπικού. Και μην ξεχνάτε. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον πιο σημαντικό ρόλο στα κριτήρια επιλογής από τους πολίτες παίζουν, η προσωπικότητα του υποψήφιου, η ομάδα του ψηφοδελτίου, το πρόγραμμα του συνδυασμού, το αφήγημα και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει η επικοινωνία. Αλλά, το πιο σημαντικό μέσον είστε εσείς, ο υποψήφιος και η επικοινωνία σας με το κοινό.

Θανάσης Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets