Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων

Ο δήμος Πάρου, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραχωρεί την αιγίδα του στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας προκειμένου οι πολίτες της Πάρου να συμμετέχουν στη διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνή.

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος έπειτα από την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής, αποφάσισε να καθιερώσει τον διαγωνισμό, ως ετήσια Πανελλήνια πολιτιστική εκδήλωση και προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής.

Σκοπός της διοργάνωσης, είναι η παροχή, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, μιας καλλιτεχνικής διεξόδου στους δημιουργούς και η ανάδειξη αυτών μέσω του έργου τους. Χάρις  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής, παρέχεται η ευκαιρία αλλά και το κίνητρο σε συγγραφείς και ερμηνευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδος, να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, διάρκειας 15’ (σκηνικής παρουσίας) ενώπιον κριτικών επιτροπών. Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει είτε ο συγγραφέας είτε ηθοποιός, όμως όποιος ερμηνεύσει ενώπιον της προκριματικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύσει και ενώπιον της κριτικής επιτροπής του ημιτελικού και του τελικού. Επιτρέπονται χρηστικά αντικείμενα κατά την παράσταση του μονολόγου αλλά όχι σκηνικά, ούτε χρήση μουσικής.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή, μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2023, όπου θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους.
Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1646/.

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img