Ομάδα είκοσι μαθητών με τη συνοδεία τριών συνολικά εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Πάρου, επισκέφθηκε το Βερολίνο της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κινητικότητας «Μαθησιακή κινητικότητα εκπαιδευομένων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» του Erasmus+.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των μαθητών και των  εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στη: «Λειτουργία και συντήρηση δικτύων φυσικού αερίου βιομηχανικών και μεγάλων εμπορικών εγκαταστάσεων» που παρέχει ο εκπαιδευτικός φορέας UVE GmbH στο Βερολίνο. Το πρόγραμμα διήρκεσε είκοσι ημέρες με μαθητές των τομέων: Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Αυτοματισμού και Μηχανολογίας.

Στο ενημερωτικό δελτίο του ΕΠΑ.Λ. Πάρου τονίζεται: «Ήταν εξαιρετική εμπειρία, τόσο από πλευράς επιμόρφωσης όσο και γνωριμίας με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Γνωρίσαμε: Λειτουργία Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, Συντήρηση Σωληνώσεων και Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, Έλεγχος Σωληνώσεων και Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, Ασφάλεια Αγωγών Φυσικού Αερίου και Προστασία του Περιβάλλοντος. Τα Σαββατοκύριακα έλαβαν χώρα πολιτιστικές επισκέψεις στις πόλεις της Γερμανίας, καθώς και ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικούς χώρους».