Τους πέντε πρώτους υποψήφιους, για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Σάββατο (29/7) ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου. Πρόκειται για τους Νίκο Αλ. Τσιγώνια, Ειρήνη Γιαννάτου, Χρυσόστομο Λακταρίδη, Βούλα Καπούτσου και Ανδριάνα Πουλοπούλου, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο Πάρου, Κώστα Ροκονίδα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

  • Τσιγώνιας Αλ. Νικόλαος: Γεννήθηκε το 1957. Τελείωσε το γυμνάσιο στην Πάρο και φοίτησε στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας το 1985 και υπηρετεί στο κτηνιατρείο Πάρου μέχρι σήμερα. Δραστήριο μέλος της Παριανής Κοινωνίας με συμμετοχή σε συλλόγους, φορείς, κινήματα κλπ. Από το 2000 και μέχρι σήμερα είναι εκλεγμένος σύμβουλος και πρόεδρος στην πρώην Ε.Α.Σ. Πάρου και νυν Α.Σ. Πάρου. Από το 2010 και μέχρι σήμερα συμμετέχει στα αγωνιστικά δημοτικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και από το 2017 είναι Δημοτικός Σύμβουλος.
  • Γιαννάτου Ειρήνη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και εργάσθηκε ως Παιδίατρος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας για πολλά χρόνια στην Αθήνα αλλά και ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2016 εργάζεται ως ιδιώτης Παιδίατρος στην Πάρο και η Πάρος τελικά έγινε ο «τόπος της» από επιλογή.
    «Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι βασικά εργαλεία για να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά το νησί μας. Τα χρόνια της πανδημίας είχα δηλώσει την εθελοντική ιατρική μου συνεισφορά δίπλα στους συναδέλφους του ΚΥ, συμμετείχα ως ιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο αλλά και κάθε φορά που κρίθηκε σημαντική η βοήθεια μου θεώρησα χρέος μου να συνδράμω στις ανάγκες του ΚΥ», δήλωσε για την την υποψηφιότητά της.
  • Λακταρίδης Χρυσόστομος: Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από Κώστο, Μαράθι και Νάουσα. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Την δεκαετία του 80 αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Μετρόπολις» και «Cine7» ενώ τα τελευταία 11 χρόνια επιμελείται την κινηματογραφική στήλη του διαδικτυακού ιστότοπου «Doctv». Τα τελευταία 40 χρόνια, λόγω καταγωγής, έχει ασχοληθεί κυρίως στον τουριστικό τομέα στην Πάρο σε μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ από το 1995 μέχρι το 2021 ήταν διαχειριστής των «Δημήτρης Studios» στη Νάουσα. Έχει υπάρξει μέλος της εναλλακτικής αγοράς της Κουρσέβα και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Είναι μέλος του καλλιτεχνικού τμήματος του Νηρέα (θεατρική ομάδα και κινηματογραφική λέσχη) και των Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου, ενώ από πέρυσι το καλοκαίρι επιμελείται το θερινό πρόγραμμα προβολών του σινέ Έναστρον, στο πάρκο του Αη Γιάννη στη Νάουσα. Ζει μόνιμα στην Νάουσα τα τελευταία 22 χρόνια.
  • Καπούτσου Βούλα: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Σπούδασε στο ΑΠΘ, τμήμα Νηπιαγωγών. Ζει και εργάζεται στην Πάρο από το 2003 έχοντας υπηρετήσει σε πολλά νηπιαγωγεία του νησιού. Σύνθημά της είναι ότι «τίποτα δε σου χαρίζεται, τα πάντα με αγώνες κατακτιούνται». Από μικρή δραστηριοποιήθηκε στα μαθητικά συμβούλια, στις φοιτητικές διεκδικήσεις και αργότερα σαν μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Καλλιέρος στους αγώνες των εκπαιδευτικών για καλύτερες συνθήκες στα δημόσια σχολεία. Είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΕΑΣ Κώστου με ενεργή δράση στον αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας. Ασχολείται με αθλητικές δράσεις και παράλληλα είναι στην ομάδα μπάσκετ του Μαρπησσαϊκού.
    «Πάντα μέσα στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου γιατί θεωρώ ότι μοναδικός κατάλληλος για τη θέση του Δημάρχου Πάρου είναι ο Κώστας Ροκονίδας», δήλωσε για την την υποψηφιότητά της.
  • Πουλοπούλου Ανδριάννα: Γεννήθηκε στην Αθήνα και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στην Πάρο. Τελείωσε το γενικό λύκειο και στη συνέχεια έκανε σπουδές πάνω στο κόσμημα στην σχολή Μοκουμε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Πάρο με την οικογένειά της, όπου έχει αναλάβει το κοσμηματοπωλείο που ίδρυσαν οι γονείς της πριν από 46 έτη. Μεγάλωσε σε περιβάλλον αγωνιστικό αφού ο πατέρα της, Παναγιώτης, μέλος της νεολαίας Λαμπράκη, αγωνίστηκε κατά της χούντας, φυλακίστηκε & βασανίστηκε την περίοδο αυτή. Αγαπά πολύ τις τέχνες και τη μουσική και από μικρή είναι ιδιαίτερα φιλόζωη. Στηρίζει και συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 2010.
deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets