Η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, σε σχέση με τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας για την «υποτιθέμενη» βιολογική βάση των γυναικοκτονιών και ότι είναι «στη φύση του αρσενικού να είναι επιθετικός», αναφέρει ότι πρόκειται για σκοταδιστικές απόψεις που αναπαράγουν λογικές «κατωτερότητας» του γυναικείου φύλου και συμπληρώνει ότι οι λογικές και απόψεις αυτές επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό των γυναικών και των αντρών της λαϊκής οικογένειας από τα πραγματικά αίτια της βίας κατά των γυναικών, δικαιολογώντας ταυτόχρονα την πλήρη απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τις γυναίκες. Επίσης, όπως σημειώνει, η Ο.Γ.Ε. μέσα από τη καθημερινή δράση των συλλόγων και των ομάδων της ακυρώνει στη πράξη αυτές τις λογικές και η κοινή δράση των συλλόγων γυναικών με τα εργατικά σωματεία και τους λαϊκούς φορείς είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση σε παρόμοιες μεθοδεύσεις.

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Ο.Γ.Ε.:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει και καταδικάζει με αποτροπιασμό τις απαράδεκτες, κατάπτυστες και αντιεπιστημονικές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου ότι δήθεν οι δολοφονίες γυναικών έχουν “βιολογικά χαρακτηριστικά”, ότι “είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό”!!!
Πρόκειται για μνημείο σκοταδισμού ανασυρμένο από το Μεσαίωνα που αναπαράγει τις πιο σάπιες ιδέες “περί κατωτερότητας της γυναίκας”. Ταυτόχρονα ξεπλένει την κοινωνία που έχει στο DNA της την εκμετάλλευση, την πολύμορφη βία και γεννά τους δράστες – τέρατα.
Τέτοιες απόψεις δίνουν άλλοθι στις πραγματικές αιτίες της κακοποίησης, των δολοφονιών γυναικών και όλων των μορφών βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους, φαινομένων που συνεχώς πληθαίνουν. Επιδιώκουν να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τις γυναίκες και τους άνδρες των λαϊκών στρωμάτων που παλεύουν πλάι – πλάι στη δουλειά και στη ζωή, να στρέψουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε ανώδυνα μονοπάτια διαμαρτυρίας και σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μέσα από τη διεκδίκηση και την αγωνιστική δράση των Συλλόγων και των Ομάδων της ακυρώνει καθημερινά τέτοιες απόψεις, που επιδιώκουν να δικαιολογήσουν την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τις γυναίκες και να αθωώσουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που λογαριάζουν ως κόστος την προστασία των γυναικών από την πολύμορφη βία. Ο κοινός βηματισμός του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος με τα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση σε παρόμοιες μεθοδεύσεις
».