Με ανακοίνωσή του ο δήμος Πάρου έκανε γνωστό ότι τέθηκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του άρθρου 31 του ν. 5075/2023 (Α’ 206), ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών. Μέσω αυτής, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τον προληπτικό καθαρισμό των οικοπέδων τους, συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα.

Η διάταξη αφορά ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

  • Περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων.
  • Περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.
  • Εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.
  • Εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Οι παραπάνω υπόχρεοι ιδιώτες, οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου τους και τη δήλωση του στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, έως τις 30/06/2024.

Δείτε την ψηφιακή πλατφόρμα και το εγχειρίδιο χρήσης: https://akatharista.apps.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πάρου, Μανώλη Καβάλλη, στο τηλέφωνο: 2284360116.

bluestarferries

goldenstarferries