Ο αρχικός στόχος της Αθλητικής Ένωσης Πάρου επετεύχθη, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (17/2) νίκησε στην έδρα της με σκορ 2-1 τον Παμμηλιακό κι έτσι τερμάτισε -και μάλιστα αήττητη- στην κορυφή του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Αλέξη Αλεξανδρή να ξεκινήσει τη διαδικασία των πλέι-οφ με bonus +2 βαθμών -όπως άλλωστε όλοι πρωτοπόροι των ομίλων- για να διεκδικήσει πλέον τον δεύτερο στόχο της, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο τελευταίο παιχνίδι της η Α.Ε. Πάρου δεν παρουσίασε καλή αγωνιστική εικόνα -ιδίως η αντιμετώπιση στο β’ ημίχρονο άφησε προβληματισμούς ενόψει των πλέι-οφ- και το μόνο που κρατάει είναι η ουσία της νίκης απέναντι σ’ έναν δυσκολοκατάβλητο Παμμηλιακό που είχε ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τη νίκη. Βέβαια ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Π. και κορυφαίος της αναμέτρησης, Θανάσης Νικολακόπουλος, με τη σταθερότητα και αντίληψή του όποτε χρειάστηκε κατέβασε «ρολά» προστατεύοντας την ομάδα του, πραγματοποιώντας 11 επεμβάσεις!

Στο πρώτο ημίχρονο οι Παριανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 4’ όταν σε σέντρα του Ε. Κρητικού από δεξιά, ο Μακρίδης πήρε τη κεφαλιά και ο γκολκίπερ του Παμμηλιακού απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στη συνέχεια η Α.Ε.Π. αναζήτησε το γκολ και στο 25’ ο Χατζίγια με σκαστή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ε. Κρητικού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ενώ στο 27’ παραλίγο να βρει κι άλλο τέρμα, όταν σε γύρισμα του Μανδραβέλη ο γκολκίπερ του Παμμηλιακού απόκρουσε και στο «ριμπάουντ» ο Μακρίδης σούταρε λίγο πάνω από την εστία. Το ημίχρονο έκλεισε με 1-0 και τον Παμμηλιακό να καταγράφει μόνο μία καλή ευκαιρία στο 45’, όταν από δυνατή εκτέλεση πλαγίου του Πλιάκη, ο Τόσκα πήρε τη γυριστή κεφαλιά και ο γκολκίπερ της Α.Ε.Π. εκτινάχθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και οι Μηλιοί πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 49’ μετά από πλασαριστή εκτέλεση φάουλ του Παπαδημητρίου, ο Ζηλιαχόβαλης έκανε τη σέντρα και ο Πολυκράτης με πλασέ από την μικρή περιοχή ισοφάρισε (1-1). Το γκολ αυτό είχε απάντηση ωστόσο από την Α.Ε.Π., στη μοναδική φάση που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 54’ σε σέντρα του Φαντιγκά, ο τερματοφύλακας του Παμμηλιακού δεν καθάρισε τη φάση και ο Γκασίσου σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1) βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του. Από το σημείο αυτό και μέχρι τη λήξη οι Παριανοί έδωσαν αδικαιολόγητα αρκετό χώρο στον αντίπαλο, έχασαν το κέντρο και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Στο 57’ σε σέντρα – σουτ του Ζηλιαχόβαλη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, στο 92’ σε αντεπίθεση ο Αντ. Μαυρογιάννης με ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 94’ σουτ του του Σάαρ μέσα από την περιοχή, ο γκολκίπερ Νικολακόπουλος πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Α.Ε. Πάρου: (Αλεξανδρής), Νικολακόπουλος, Στ. Κρητικός, Μανδραβέλης (94’ λ.τ. Τάσιος), Χατζίγια, Καμπάσης, Βιτζηλαίος (76’ Παντελαίος), Μουράι, Γκασίσου, Μακρίδης, Καργιώτης (63’ Γιαννούλης), Ε. Κρητικός (46’ λ.τ. Φαντιγκά).
Παμμηλιακός: (Σαλέπης), Μακαπαγκάλ, Πλιάκης, Ζηλιαχόβαλης, Πολυκράτης, Φαλ (85’ Σάαρ), Δίντσης, Σάντα (72′ Αντ. Μαυρογιάννης), Παππάς, Τόσκα, Παπαδημητρίου, Στεφανίδης (72’ Τσιμτσιλιάκος).