Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, με ανακοίνωσή του την Τρίτη (22/8), έδωσε στη δημοσιότητα πέντε νέα ονόματα υποψηφίων, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για την Φλώρα Πετροπούλου-Παυλάκη, τον Ανδρέα Φραντζή, την Ελένη Μυτάρα, τον Γιάννη Χατζόπουλο και τον Άκη (Γαϊτάνος) Φωσκίνη, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο Πάρου, Κώστα Ροκονίδα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

Φλώρα Πετροπούλου-Παυλάκη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά από γονείς Ναουσαίους. Είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός. Ασχολείται με τον τουρισμό από το 1986. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες προγράμματα και σεμινάρια επαγγελματικής τουριστικής κατάρτισης και γνωρίζει δυο ξένες γλώσσες. Από το 1986 είναι εγκατεστημένη με την οικογένειά της μόνιμα στην Πάρο. Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει κοινωνική και πολιτιστική δράση ασχολούμενη με διάφορους Συλλόγους (Σύνδεσμος Ναουσαίων Πάρου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, μέλος Χορευτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου, μέλος στην επιτροπή του Λαογραφικού Μουσείου Συλλογή Όθωνα Κάπαρη, μέλος Δ.Σ. Φίλων του Πάρκου). Συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που αφορούν τα προβλήματα του νησιού μας (ανεμογεννήτριες, υγεία, Κίνηση Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες).
«Έχοντας βιώσει από πολύ μικρή την Πάρο και ειδικά τη Νάουσα των παππούδων και των γονιών μας, πιστεύω πως μόνο με υπευθυνότητα και δουλειά προς τη σωστή κατεύθυνση μπορούμε ν’ αλλάξουμε την σημερινή εικόνα ώστε να υπάρξει αρμονική συμβίωση της παράδοσης, του τουρισμού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας», σημειώνει η ίδια για την υποψηφιότητά της.

Ανδρέας Φραντζής: Υδραυλικός στο επάγγελμα, συνταξιούχος σήμερα, γέννημα θρέμμα Παριανός από την Μάρπησσα. Συνεχιστής της αγωνιστικής παράδοσης της οικογένειάς του, ανέπτυξε πλούσια πολιτική δράση από τα νεανικά του χρόνια κιόλας όπου εντάχθηκε το ’74 στις γραμμές της ΚΝΕ και μετέπειτα στο ΚΚΕ. Χρημάτισε Πρόεδρος του Σωματείου Υδραυλικών στην Πάρο και ιδρυτικό μέλος και επί χρόνια Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Πάρου. Δίνει πάντα το παρόν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 2010.

Ελένη Μυτάρα: Γεννήθηκε στα Χανιά αλλά έζησε στο Περιστέρι όπου ολοκλήρωσε το Λύκειο και ως πρόεδρος των μαθητικών κοινοτήτων απέκτησε τις πρώτες συνδικαλιστικές εμπειρίες. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αιγάλεω όπου και εντάχθηκε στη νεολαία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα από το 1984 έως το 2014 που συνταξιοδοτήθηκε. Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα υπήρξε μέλος του Συλλόγου Κρητών Χαϊδαρίου, διετέλεσε γραμματέας του συλλόγου Αλιέων Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου. Σε κάθε περίπτωση είχε και ενεργή συμμετοχή τόσο για την επίλυση τυχόν προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων. Είναι μητέρα μιας κόρης και ενός γιού. Από από το 2013 ζει μόνιμα στη Πάρο συντροφεύοντας στη ζωή τον συντοπίτη μας Κώστα Σιφναίο (ΚΙΣ) και ασχολείται με τον τουρισμό και αγροτουρισμό δίνοντας ζωή στο βαθμό που μπορεί στην ντόπια κτηνοτροφία και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων.

Γιάννης Χατζόπουλος: Γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Νάουσα Πάρου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση την Αρχαιολογία. Απασχολήθηκε με το αντικείμενό του σε ανασκαφές ανά την Ελλάδα καθώς και στη Σπηλαιολογική Εταιρία Ελλάδας. Με την επιστροφή του στην Πάρο το 2015 ασχολείται με τη μελισσοκομία και τη γεωργία. Εργάστηκε ως συμβασιούχος στη Λαογραφική Συλλογή Μουσείου «ΟΘΩΝ ΚΑΠΑΡΗΣ» στη Νάουσα και ασχολήθηκε με την καταγραφή και ταξινόμηση ιστορικών εγγράφων και σπανίων βιβλίων. Το κοινωνικό του ενδιαφέρον για το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον του νησιού τον οδηγεί πολύ γρήγορα στη συμμετοχή του: στο Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Νάουσας «ΝΑΪΑΣ», στην περιβαλλοντική ομάδα του «ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ», στην Κίνηση Πολιτών Πάρου, στο Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών.

Άκης (Γαϊτάνος) Φωσκίνης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με Παριανή καταγωγή. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. Από το 1991 ζει μόνιμα στην Πάρο, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Έχει διατελέσει από το 2006-2016 μέλος και γ. γραμματέας στο Δ.Σ του Ν.Ο. Πάρου. Διατηρεί μαζί με τον γιο του τεχνική εμπορική εταιρεία Θέρμανσης – Κλιματισμού. Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση το 2019.
«Θεωρώ τιμή μου που ο Κώστας Ροκονίδας, ένας αγωνιστής με αξίες και ιδανικά, με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του. Συμπορεύομαι μαζί του για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας και των παιδιών μας», σημειώνει ο ίδιος για την υποψηφιότητά της.