Επενδυτικό ενδιαφέρον για δημιουργία πίστας καρτ στον χώρο του παλιού αεροδρομίου Πάρου -στο πλαίσιο της αξιοποίησής του- έχει εκφραστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την είδηση να γίνεται γνωστή από παράγοντες της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), καθώς προγραμματίζεται κάθοδος στο νησί από κλιμάκιο μαζί με εκπροσώπους μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες σε συνάντηση με την δημοτική αρχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση, στην οποία ο πρώτος κύκλος εργασιών περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πίστας μήκους 2,55 χλμ. με επτά δεξιές και τέσσερις αριστερές στροφές και την αποκατάσταση της ασφάλτου σε 600 μ. του υπάρχοντος διαδρόμου του παλιού αεροδρομίου. Από εκεί και πέρα, στόχος είναι ο χώρος να μετατραπεί σ’ ένα πραγματικό κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού με την υλοποίηση και του δεύτερου κύκλου εργασιών, που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες της διοίκησης και των αγωνιστικών εκδηλώσεων, πρόσθετες κερκίδες και εκθεσιακό κέντρο με καταστήματα που θα πουλάνε αυστηρά μόνο Παριανά προϊόντα.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, η Επιτροπή Αγώνων της Ο.Μ.Α.Ε. έχει δεσμευθεί να συμπεριλάβει την πίστα της Πάρου στο καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting για την αγωνιστική χρονιά του 2028.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στον μήνα, όπου αναμένεται να γίνει η σχετική συνάντηση στην Πάρο. Πάντως, για το θέμα επικοινωνήσαμε με την εντεταλμένη σύμβουλου Αθλητισμού του δήμου Πάρου, Φλώρα Λουκή, η οποία ούτε διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε την πληροφόρησή μας…

Καλό μήνα, με υγεία. Καλή Πρωταπριλιά!