Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Χανιώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν ένα δυσχερές αποτέλεσμα για τις δημοκρατικές δυνάμεις που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Όμως δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για την ενότητα και την πολύ δυναμικότερη επανάληψη του αγώνα για τις εκλογές που ακολουθούν. Αυτήν την δύσκολη στιγμή πρέπει να αντλήσουμε όλες μας τις αντοχές, για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Σ’ αυτό το πρόταγμα θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, για να βοηθήσω, όπου και όπως  μπορώ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνει έρμαιο ο τόπος μας και οι άνθρωποί του σ’ ένα καθεστώς συμφερόντων υπέρ των λίγων και ισχυρών.
Πριν τρεις  μήνες είχα την τιμή να ενταχθώ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σ’ αυτόν τον ελάχιστο χρόνο, χωρίς πολλές γνωριμίες, χωρίς πολιτικό παρελθόν σε επίπεδο νομού, ταξίδεψα όσο μπορούσα, συνομίλησα με όσες και όσους μπορούσα. Άκουσα, με άκουσαν. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, το αποτέλεσμα εκτιμώ ότι είναι τιμητικό για την συμμετοχή μου.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες απ’ όλα τα νησιά των Κυκλάδων που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξη όλες και όλους, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φίλες και φίλους νέους και παλιούς. Γίναμε οι Κυκλαδίτες και οι Κυκλαδίτισσες μια αγκαλιά, μας ένωσαν τα προβλήματα, οι αγωνίες, οι ανάγκες.
Από εδώ και εμπρός θα βρίσκομαι δίπλα τους. Να υποστηρίξουμε μαζί τα κοινά μας προβλήματα και να επιτύχουμε λύσεις.
Μετά το πιο βαθύ σκοτάδι, πάντα έρχεται το φως
».