Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στις Κυκλάδες, Αναστάσης Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχάς θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντοπίτες μας, στις Παριανές και στους Παριανούς, στους Κυκλαδίτες, στους συμπολίτες μας που ζουν και εργάζονται στα νησιά μας, σε όλες και όλους εκείνους, με τους οποίους συναντηθήκαμε, πορευτήκαμε και δώσαμε τη μάχη μαζί όλο αυτό το διάστημα στην πορεία προς τις κάλπες.
Σας ευχαριστούμε και σας δίνουμε την υπόσχεση πως το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ στην Πάρο (το υψηλότερο που κατέγραψε ποτέ) αλλά και τα γενικότερα -σημαντικά ενισχυμένα- εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ στην επικράτεια, θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας υπέρ των ανθρώπων του μόχθου, υπέρ των λαϊκών αναγκών, στη μάχη για ένα καλύτερο αύριο.
Με δεδομένο το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, η ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα προβάλλει πλέον πιο επιτακτικά από ποτέ, ως το μοναδικό, πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα αναμφίβολα ενταθεί στα χρόνια που έχουμε μπροστά μας.
Με το κεφάλι ψηλά και σφιγμένη τη γροθιά, στεκόμαστε σήμερα πιο πολλοί και πιο αποφασισμένοι απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και σε εκείνους που τα διαχειρίζονται υπέρ των λίγων.
Και θα γίνουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι στην πορεία προς την επόμενη κάλπη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προοπτική της ριζικής, φιλολαϊκής ανατροπής υπέρ της λαϊκής πλειοψηφίας, για την οποία, ακούραστα και με συνέπεια, παλεύει το ΚΚΕ.
Την 21η Μάη έγινε ένα σημαντικό βήμα. Πάμε να κάνουμε το άλμα!».