Εκδήλωση για την Παλαιστίνη το Σάββατο (18/11) στο ΕΠΑ.Λ.

110

Οι εξελίξεις στη Παλαιστίνη δεν περνούν αδιάφορα από σωματεία και φορείς της Πάρου, όπου στο πλαίσιο της αλληλεγγύης τους, οργανώνουν συγκέντρωση αύριο Σάββατο (18/11) και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. με ομιλητή τον Οργανωτικό Γραμματέα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Γρηγόρη Αναγνώστου.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα των σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων της Πάρου και Αντιπάρου, που συμμετέχουν και στηρίζουν την εκδήλωση, αναφέρει:

«Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα!
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό!
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είναι δεκάδες χιλιάδες, όταν  πάνω από τούς μισούς είναι παιδιά!!!
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες δεν έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας των συνεχών βομβαρδισμών και της εισβολής του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου.
Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!
Οι ώρες είναι κρίσιμες… Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί με Την ΕΕ και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Μαζικά, αγωνιστικά, παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι η Σούδα ορμητήριο πολέμου και τα νησιά μας στόχος αντιποίνων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
Τερματισμός του πολέμου. Να αποχωρήσουν οι εισβολής από την Παλαιστίνη.
Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
– Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Καλούμε το λαό της Πάρου και Αντιπάρου στην συγκέντρωση – συζήτηση με ομιλητή τον Γρηγόρη Αναγνώστου, Οργανωτικό Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 18:00 στην αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικιά. Θα ακολουθήσει συζήτηση».