Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, με επιστολή του προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, Χαράλαμπο Ρωμανόσογλου, τον ενημέρωσε σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούν οι Ρομά και τα παράπονα του κόσμου, ζητώντας την συνδρομή της Αστυνομίας για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Η επιστολή του δημάρχου Πάρου αναφέρει:

«Στο δημοτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων πλησίον του Κτηνιατρείου, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει κατάληψη από συνεχώς αυξανόμενο αριθμό Ρομά, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο χώρο με τα οχήματά τους, χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής και ενοχλώντας τους κατοίκους πέριξ του χώρου στάθμευσης, τόσο με τα απορρίμματα που αφήνουν, όσο και με τη μουσική κατά τις νυκτερινές ώρες. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής, διότι η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη.
Επειδή η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη και αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ζητάμε την συνδρομή σας σε μία από κοινού επιχείρηση η οποία θα πρέπει να γίνει άμεσα, για την εκκένωση του χώρου στάθμευσης από τους Ρομά και τη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού».