Νέες διακρίσεις που γέμισαν με υπερηφάνεια όλους τους Παριανούς πέτυχαν -φορώντας το εθνόσημο- οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, Μαρία – Ελένη Καλακώνα, Γιώργος Κυπραίος και Θεοδώρα Δαφερέρα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων στην Κατηγορία Ilca4, που πραγματοποιήθηκε στο Κάντιθ της Ισπανίας.

Στα κορίτσια η Μαρία – Ελένη Καλακώνα σε μία ακόμη σπουδαία εμφάνισή της, πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, έπειτα από 9 κούρσες, τερματίζοντας πίσω από την Ερμιόνη Γκίκα του Ν.Ο. Καλαμακίου (που πήρε το χρυσό τόσο στην Κ16, όσο και στο Open). Τα δύο κορίτσια σήκωσαν ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία και απέδειξαν για μία ακόμη φορά την εξαιρετική αγωνιστική τους πρόοδο. Επίσης, στην ίδια κατηγορία, αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της Θεοδώρας Δαφερέρα του Ν.Ο. Πάρου, που ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στην 32η θέση ανάμεσα σε 165 συμμετέχουσες.

Στα αγόρια, ο Γιώργος Κυπραίος του Ν.Ο. Πάρου μετά από 10 κούρσες κατετάγη στην 8η θέση στην κατηγορία Κ16 (και 26ος στη γενική κατάταξη) και βραβεύθηκε, καθώς λόγω της μεγάλης συμμετοχής και του ανταγωνισμού να βραβεύονται οι δέκα πρώτοι αθλητές.

Θερμή υποδοχή στην Πάρο

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/4) έφθασαν στο λιμάνι της Παροικιάς η Μαρία – Ελένη Καλακώνα και ο Γιώργος Κυπραίος, όπου στήθηκε μία μίνι γιορτή και έτυχαν θερμής υποδοχής από την οικογένεια τους και τον Ν.Ο.Π., ενώ παρών ήσαν ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος και οι αντιδήμαρχοι, Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου και Αθανάσιος Σάμιος, οι οποίοι συνεχάρησαν τα παιδιά και τους πρόσφεραν λουλούδια.
Η «Φωνή της Πάρου» ήταν εκεί και κατέγραψε την υποδοχή, ενώ ακολούθως οι πρωταγωνιστές και ο δήμαρχος Πάρου έκαναν δηλώσεις, όλοι εμφανώς χαρούμενοι.