78 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια άνθρωποι θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού, η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης παραμένει άσβεστη στην καρδιά κάθε εργαζόμενου και νέου.

Το Κ.Κ.Ε. τιμά όσους έπεσαν με το όπλο στο χέρι για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για να ηττηθεί το τέρας του ναζισμού, την πρωτοπόρα συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Μελετά την ιστορία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, διδάσκεται και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Είναι ο δρόμος της οριστικής ήττας του καπιταλισμού, το σύστημα δηλαδή που γέννησε, άνδρωσε, χρηματοδότησε και στήριξε το φασισμό-ναζισμό.

Σε αυτόν τον δρόμο καλεί κάθε νέο να βαδίσουμε μαζί. Καθένας και καθεμιά που δεν ανέχεται το φασιστικό δηλητήριο στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς έχει τη δύναμη με το ΚΚΕ να βάλει μπλόκο στους φασίστες και σήμερα. Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, για να νικήσει τον όποιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό και εγχώριο ταξικό εκμεταλλευτή, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Πάρου-Αντιπάρου