Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

«Καλό ταξίδι» Μανώλη…

Ξημέρωμα Δευτέρας 30 Ιανουαρίου έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο Αρχιτέκτων-Μηχανικός Μανώλης Ισιγώνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο παππούς του είχε καταγωγή από την Μάρπησσα Πάρου.

Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας στην Ιταλία το 1975. Πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά του χρόνια στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Από το 1981 ζούσε και εργαζόταν επαγγελματικά στον τόπο καταγωγής του στην Μάρπησσα Πάρου.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1978 σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα με τον Συνδυασμό «Αθήνα Λαϊκή Ενότητα». Το 1986 εκλέχθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Μάρπησσας σαν επί κεφαλής του Συνδυασμού «Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Μάρπησσας (ΕΔΚΜ)». Στη συνέχεια πρωτοστατεί στη δημιουργία του Ενιαίου Συνδυασμού Μάρπησσας και εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος με Κοινοτάρχη τον Τάσο Τζιώτη το 1990 και το 1994. Συμμετείχε στις διεργασίες του κοινού πορίσματος ΚΚΕ-ΕΑΡ που κατέληξαν στη δημιουργία του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

Τον Νοέμβριο του 2011, σαν πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου (ΚΕΠΠ), αντικατέστησε τον Μανώλη Γλέζο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάρου, όταν εκείνος παραιτήθηκε, σύμφωνα με την απόφαση της Κίνησης για κυκλική συμμετοχή των συμβούλων σε αυτό.

Συμμετείχε την εποχή της κρίσης στη Λαϊκή Επιτροπή Πάρου αντιστεκόμενος στην επιβολή των χαρατσιών της εποχής και στις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μέλος της επιτροπής για την Δημοσιά Υγεία στο νησί μας την εποχή του μεγάλου κινήματος.

Δούλεψε ενεργά για το στήσιμο της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου και παρέμεινε ενεργό μέλος της μέχρι το δημοψήφισμα του «ΟΧΙ» που έγινε «ΝΑΙ», οπότε και αποχώρησε. Παρέμεινε σαν ανένταχτος Αριστερός δραστήριο μέλος της παριανής κοινωνίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων και µέλος αντιπροσωπείας της ΣΑ∆ΑΣ-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων. Πολλές φορές μέλος της Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Άνθρωπος της προσφοράς και αρωγός μιας σειράς μελετών και έργων στο χωριό του τη Μάρπησσα.

Τελευταία του πολιτική πράξη το μήνυμα παρουσίας του και στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στη πρόσφατη συγκέντρωση του συνδυασμού στη Μάρπησσα.

Η σορός, κατόπιν επιθυμίας του, θα αποτεφρωθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας και η καύση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

«Η είδηση του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου Μανώλη Ισιγώνη, προκάλεσε την ειλικρινή θλίψη όλων όσων τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Θα τον θυμόμαστε ως έναν καλό φίλο, έναν καλό αρχιτέκτονα, έναν καλό και ενεργό πολίτη με παρουσία σε πολλά συλλογικά, επαγγελματικά, δημοτικά και κοινωνικά όργανα και δράσεις. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωσή του οι Σύλλογοι Μηχανικών Πάρου και Νάξου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων.

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img