Τα μεσάνυχτα (31/8) ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών (διαδικασία που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά μιας και έγιναν όλα ηλεκτρονικά), ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά το δήμο Πάρου, οι τρεις συνδυασμοί κατέθεσαν εγκαίρως και δίχως ν’ αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα το ψηφοδέλτιό τους. Ειδικότερα, ο συνδυασμός «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη» με επικεφαλής τον Μάρκο Κωβαίο κατέθεσε 110 υποψηφίους, ο συνδυασμός «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» με επικεφαλής τον Κώστα Μπιζά κατέθεσε 102 υποψηφίους και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» με επικεφαλής τον Κώστα Ροκονίδα κατέθεσε 82 υποψηφίους.

Έτσι λοιπόν, συνολικά 294 υποψήφιοι (δημοτικοί και τοπικοί) σύμβουλοι «ρίχνονται στη μάχη» των δημοτικών εκλογών, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του νησιού, με το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί να «χωρίζει» ολόκληρες οικογένειες σε δύο ή και τρία «στρατόπεδα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, υπάρχει η δυνατότητα για αποχωρήσεις υποψηφίων από τους συνδυασμούς, σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι με άλλη παράταξη στις προσεχείς εκλογές. Στον αντίποδα, εφόσον υπάρξει κάποια αποχώρηση στο διάστημα αυτό, οι συνδυασμοί θα μπορούν ν’ αναπληρώσουν το κενό.

Δημήτρης Τσερεντζούλιας