Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας -το μοναδικό σε επίπεδο ανδρών μετά την κατάργηση της Β’ Κατηγορίας- ολοκληρώθηκε και συνολικά 17 ήταν οι ομάδες κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μεταξύ αυτών και 3 εκπρόσωποι από το νησί μας, καθώς εκτός από τις αναμενόμενες συμμετοχές της Α.Ε. Πάρου και του Α.Ο. Πάρου, την δήλωση «έκπληξη» έκανε ο Νηρέας που επιστρέφει μετά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Ειδικότερα, οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής:
Α.Ε. Πάρου, Α.Ο. Πάρου, ΑΜΕΣ «Νηρέας» Αίαντας Σύρου, Α.Ο. Πάγου, Α.Ε. Μυκόνου Β’, Ανδριακός, ΠΑΣ Τήνου, Πανναξιακός, Α.Μ.Σ. Φιλωτίου, Πανθηραϊκός, Θύελλα Καμαρίου, Α.Ο. Πύργου, Α.Σ. Ίου, Α.Π.Σ. Κύθνου, Παμμηλιακός, Πανσιφναϊκός.

Σημειώνεται ότι, όλες οι παραπάνω ομάδες -εκτός του Α.Σ. Ίου- δήλωσαν επίσης συμμετοχή και στον θεσμό του κυπέλλου Κυκλάδων, όπου επίσης θα δώσει το παρόν και η Ελλάς Σύρου (που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική).

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ. επεξεργάζεται αν οι ομάδες θα χωριστούν τελικά σε δύο ή τρεις ομίλους, γεγονός στο οποίο καθοριστικό ρόλο αναμφίβολα θα «παίξουν» τα δρομολόγια των πλοίων και κατά πόσο μπορούν να εξυπηρετήσουν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Πάντως, η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων γνωστοποίησε ότι την επόμενη Παρασκευή (8/9) στην Ίο, στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων για ακαδημίες, θα διεξαχθούν οι κληρώσεις του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων της Α’ Κατηγορίας και της Κ18.