Ανακοίνωση σχετικά με την πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξέδωσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Την Τετάρτη 17/1 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου. Εκτός των διαδικαστικών θεμάτων, συζητήθηκαν και τα παρακάτω:
1. Η στέγαση του δημοτικού ωδείου. Μετά από πολλές περιπέτειες και με τους γονείς των μαθητών του να διεκδικούν εδώ και καιρό την ασφάλεια των παιδιών τους και την εύκολη πρόσβαση στο χώρο του Ωδείου, αποφασίστηκε τελικά η παραμονή του στο κτίριο της Αγίας Άννας, θέση που με συνέπεια είχαμε προωθήσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και δεν είχε γίνει αποδεκτή από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
2. Στέγαση της Υπηρεσίας Πολεοδομίας. Η έλλειψη χώρου στο Δημαρχείο από την μια και η έλλειψη πολιτικής βούλησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ταλαιπώρησε για χρόνια την στέγαση της υπηρεσίας και συγχρόνως υποβάθμισε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση του συμβουλίου που συνηγορήσαμε είναι η στέγαση της υπηρεσίας στο ακίνητο του δρόμου Παροικιάς – Λευκών που προοριζόταν για την στέγαση του Ωδείου, εφόσον υλοποιηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτει η Υπηρεσία.
3. Συγκρότηση επιτροπών κοινωνικής μέριμνας και πολιτισμού. Δεν υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο για την συγκρότηση τους έτσι ώστε να είναι σαφής η θέση και η βούληση της δημοτικής αρχής σε σχέση με το περιεχόμενο και την λειτουργία αυτών των επιτροπών. Δεν προτάθηκαν εκπρόσωποι φορέων αλλά πρόσωπα που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού του δημάρχου, που μπορεί να είναι καθόλα άξια, αλλά αποδεικνύει ότι το «όλοι μαζί» δεν αντιστοιχεί σε πράξη. Βέβαια προτάθηκε στις παρατάξεις της μειοψηφίας να προτείνουν άτομα. Αυτή η λογική της συγκρότησης των επιτροπών όμως, οδηγεί σε πολυπληθείς ομάδες που κατά την εκτίμηση μας θα απαξιώσει την όποια προσπάθεια. Επισημαίνουμε ότι  υπήρξαν προτάσεις για συμμετοχή συμπολιτών μας στις επιτροπές που δεν είχαν καν ερωτηθεί.
4. Ορισμός μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ. Από την νομοθεσία η δημοτική αρχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ. Παρόλα αυτά η πολύ συχνά επικαλούμενη ενότητα από τον δήμαρχο, δεν επιβεβαιώθηκε και εδώ, αφού στους προτεινόμενους πολίτες έβαλε αποκλειστικά μέλη του συνδυασμού του αρνούμενος τις προτάσεις μας για πρόσωπα που έχουν σχετική εμπειρία όπως άλλωστε προβλέπεται.
5. Τέλος, η αντικατάσταση των μελών της επιτροπής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο νησί μας. Η ένταξη της Πάρου στο πρόγραμμα διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το νησί μας οφείλεται σε δημοτικό σύμβουλο της προηγούμενης περιόδου και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να εκπροσωπήσει τον δήμο μας στην επιτροπή. Η πρόταση του δημάρχου για αλλαγή των εκπροσώπων αποδεικνύει ανασφάλεια αλλά δυστυχώς και μικροψυχία. Εμείς εμείναμε στην προηγούμενη απόφαση.
Από την πρώτη στιγμή και με κάθε ευκαιρία, λέμε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει πίστωση χρόνου. Οι δεσμεύσεις της απέναντι στον παριανό λαό, ευαγγελίζονταν πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων, που από την πράξη δεν προκύπτει. Αποδεικνύει ότι πάει ψάχνοντας χωρίς να έχει εκμεταλλευτεί το χρονικό περιθώριο που είχε για την ανάληψη των καθηκόντων της».