Πριν από λίγες μέρες ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος αλληλοκατηγορήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων και για το αν η κατάσταση ήταν καλύτερη όταν τη διαχείριση είχε ο Δήμος ή τα τελευταία χρόνια που τη διαχείριση έχει ανώνυμη εταιρεία της περιφέρειας και των δήμων.

Κάθε μέρα διάφοροι δημοσιεύουν φωτογραφίες περιοχών που είναι «τίγκα» στο σκουπίδι, τα μπάζα, τις σακούλες και όλων των ειδών τα απορρίμματα. Κι από κάτω αρχίζει του «κουτρούλη ο γάμος». Κατηγορίες και «κατάρες» πίπτουν επί δικαίων και αδίκων, κι όποιον πάρει ο χάρος. Πολλές φορές φτάνουν και στο έσχατο σημείο αδικίας, να κατηγορούν δηλαδή τους εργαζομένους στην καθαριότητα.
Όμως αν σκεφτεί κάποιος λογικά θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος;
Ποια νοοτροπία, ποιού συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, «σπρώχνει» τους πολίτες να λειτουργούν μόνο με βάση το ατομικό τους συμφέρον;
Ποια πολιτική δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις και δίνει στους μεγαλοεργολάβους τα πάντα;
Ποια πολιτική θα μεταφέρει το υπέρογκο κόστος στις πλάτες των πολιτών τα επόμενα χρόνια και μάλιστα χωρίς να «γίνεται η δουλειά»;
Ποια πολιτική δεν επιτρέπει στις μικρές κοινωνίες να διαχειρίζονται «τα του οίκου τους»;
Ποια πολιτική δεν μεταφέρει τους ανάλογους πόρους και δεν επιτρέπει την πρόσληψη προσωπικού;
Υπάρχουν κι άλλα πολλά ερωτήματα τα οποία μπορεί ο καθένας να θέσει;

Όμως το παράλογο είναι ότι, οι κύριοι τοπικοί εκφραστές αυτών των πολιτικών που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, διεκδικούν την ψήφο σας και κονταροχτυπιούνται εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον.

Τα πράγματα είναι στα χέρια σας. Ξαναλέμε, η Πάρος χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχείρισης…

Αθανάσιος Μαρινόπουλος