Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε την Κυριακή (15/10) στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο κ. Καλλίνικος προέβη στην εις Διάκονον Χειροτονία του εκ Πάρου καταγομένου Μοναχού Κυρίλλου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λαγγάδας Πάρου. Αφού προσφώνησε ο π. Κύριλλος, εν συνεχεία αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Κυριακή του Σπορέως) απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, σε συνδυασμό με την εορτή του Αγίου Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους επισκόπους και τους λοιπούς κληρικούς για την κατανυκτική συλλειτουργία τους, καθώς και όλο το εκκλησίασμα για την συμμετοχή του, παρεκάλεσε για την θερμή προσευχή τους, τόσο για τον χειροτονηθέντα π. Κύριλλο όσο και για τον χειροτονήσαντα «ταπεινό Επίσκοπο της Παροναξίας».