Στην ανακοίνωση μιας νέας ομάδας υποψηφίων, προχώρησε την Πέμπτη (17/8) ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Ο λόγος για τους Σωτήρη Χουλιάρα, Μανώλη Δεικτά, Βαγγέλη Σαρρή, Όλγα-Μαρία Τζανετάκη-Ισιγώνη και Θοδωρή Βαβανό.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

  • Σωτήριος Χουλιάρας: Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και από το 1986 είναι μόνιμος κάτοικος Πάρου όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά σαν Αρχιτέκτων Μηχανικός και στο εμπόριο επίπλων. Ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας μέσα από μαζικούς φορείς, συλλόγους, επιτροπές δράσης, κλπ. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Παροικιάς, Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάρου. Σαν μέλος του «Συντονιστικού Υγείας» βοήθησε τα μέγιστα στην προπαγάνδα, προετοιμασία και άρτια οργάνωση του Παμπαριανού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα για τα ζητήματα Υγείας. Από το 2010 είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση.
  • Μανώλης Δεικτάς: Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη δημόσια σχολή εργοδηγών ηλεκτρολόγων ενώ παράλληλα εργαζόταν από πολύ μικρή ηλικία. Έτσι από νωρίς πολιτικοποιήθηκε και εντάχθηκε στη ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Στην επισκευαστική ζώνη του Περάματος μέσα από το κλαδικό σωματείο τω Ηλεκτρολόγων της Ζώνης ανέπτυξε συνδικαλιστική δουλειά ενώ αναδείχθηκε Πρόεδρος και Γραμματέας.
    Το 1985 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Αντίπαρο και εργάσθηκε ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης. Δραστηριοποιήθηκε έντονα για τη σύσταση του πρώτου πολιτιστικού συλλόγου «ΜΕΑΣ ΩΛΙΑΡΟΣ» ενώ τη δεκαετία του ’90 συμμετείχε σε συνδυασμό για τη διεκδίκηση της Κοινότητας Αντιπάρου. Με επικεφαλής τον Κ. Ροκονίδα από το 2010 στηρίζει και συμμετέχει σε κάθε εκλογική μάχη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
  • Ευάγγελος Σαρρής: Χημικός/Δάσκαλος Αγγλικών, συνταξιούχος. Κάτοικος Αλυκής από το 1996. Σαν αντίδωρο της αποδοχής του από την Παριανή κοινωνία συμμετείχε υποστηρικτικά στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων για να γίνει το Δημοτικό της Αγκαιριάς 6τάξιο και ολοήμερο, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη για τους «Αγώνες Ελευθερίας» της Αγκαιριάς /Αλυκής, μέλος του Δ/Σ του «Π.Σ. Αρχίλοχος», της Κινηματογραφικής Λέσχης, και του Συλλόγου φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Σαν μέλος της «Επιτροπής Συνταξιούχων Πάρου Αντιπάρου» συμμετέχει δραστήρια σε δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνταξιούχων, αλλά και των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου γενικότερα, και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας στο νησί. Γι’ αυτό το λόγο στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση και συμμετέχει για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιο της.
  • Όλγα-Μαρία Τζανετάκη-Ισιγώνη: Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας, σήμερα συνταξιούχος. Σύζυγος του αγωνιστή Μανώλη Ισιγώνη, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Εργάστηκε από το 1977 σαν υπάλληλος σε διάφορα ιδιωτικά γραφεία και σαν ιδιώτης μηχανικός στην Αθήνα. Από το 1981, εγκαταστάθηκαν στην Πάρο, δούλεψαν μαζί κάνοντας μελέτες σπιτιών στη Πάρο και την Αντίπαρο. Το γραφείο τους είχε κάνει δωρεάν τις μελέτες των κτιρίων του Λαογραφικού Μουσείου στην Μάρπησσα και την αναστήλωσή του, του Μουσείου Περαντινού, του κτιρίου της Αγροτολέσχης, την ανάπλαση της Πλατείας στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, καθώς και τα σχέδια του κοινοτικού καταστήματος Μάρπησσας. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στην Μάρπησσα, που το 1989 έκανε την ενοποίηση των δημοτικών σχολείων Πρόδρομου-Μαρμάρων-Μάρπησσας και Δρυού, και αργότερα πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου του Λυκείου Νάουσας. Στις δημοτικές εκλογές το 2014 είχε εκλεγεί σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Μάρπησσας με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών ενώ το 2019 στήριξε και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
  • Θεόδωρος Βαβανός: Γεννήθηκε στη Αθήνα, ζει και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Πάρο από το 2010. Έχει σπουδάσει μηχανική βιοσυστημάτων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Πάντα στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets