Ο δήμος Αντιπάρου ανακοίνωσε την έναρξη της δράσης «Antiparos Circular Business», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «LIFE IP CEI Greece | Circular Greece» και αφορά σε ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (60%) και το Πράσινο Ταμείο, συντονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με 18 εταίρους (μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αντιπάρου).

Η δράση «Antiparos Circular Business», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), στοχεύει στην μείωση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού. Σημειώνεται ότι, η δράση έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει ένα μήνα, ενώ σε πλήρη εφαρμογή θα μπει την άνοιξη του ερχόμενου έτους.

Με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, η αποκομιδή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων θα γίνεται «πόρτα-πόρτα», εύκολα, αθόρυβα και γρήγορα. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα πραγματοποιούν χωριστή συλλογή πλαστικών και γυάλινων φιαλών, αλουμινένιων συσκευασιών καθώς και χαρτοκιβωτίων χρησιμοποιώντας τους κάδους που διανέμονται αυτή την εβδομάδα στις επιχειρήσεις. Το επόμενο διάστημα μάλιστα, θα τοποθετηθούν κάδοι και στα δημοτικά κτίρια και φυσικά στα σχολεία του νησιού. Μετά τη συλλογή, τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα θα μεταφέρονται προς δεματοποίηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους ώστε να αποσταλούν σε κέντρο ανακύκλωσης στην Αττική.