Διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών και την περίθαλψη της άγριας ζωής στις Κυκλάδες θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 5 μ.μ., στο πλαίσιο σειράς περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων που παρέχει το Cyclades Preservation Fund (CPF) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και πρακτική εκπαίδευση φορέων, επιχειρήσεων, κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων σε θέματα προστασίας της τοπικής βιοποικιλότητας.

Η κύρια εισήγηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Μάριο Φουρνάρη, ιδρυτή και διευθυντή του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» με έδρα στην Πάρο, ενώ θα υπάρξει τοποθέτηση και από τον κ. Γιάννη Ορφανό, ιδρυτή και πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους και για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο, ούτε κάποια οικονομική συνδρομή, παρά μονάχα εγγραφή στον σχετικό σύνδεσμο (https://tinyurl.com/CPFmovement) έως και την Τετάρτη 8/3/23 και ώρα 3 μ.μ.

Η ενημέρωση και εκπαίδευση απευθύνεται σε μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους, επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους, προσωπικό δήμων, λιμεναρχείων, δασαρχείων αλλά και επιχειρήσεων του τουρισμού που δραστηριοποιούνται σε νησιά  των Κυκλάδων και ευρύτερα του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και σε τακτικούς επισκέπτες των νησιών που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στις προσπάθειες διατήρησης της πλούσιας βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένης της άγριας ζωής. 

Ειδικότερα στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Άγρια Ζωή στις Κυκλάδες: Οργάνωση & Λειτουργία Σταθμών Πρώτων Βοηθειών» οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την σημαντικότητα και αυταξία της άγριας πανίδας των νησιών, πού υπάρχουν οργανωμένες δομές παροχής πρώτων βοηθειών και περίθαλψης άγριων ζώων στις Κυκλάδες, πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και πού να απευθυνθούν εάν δουν ή βρουν κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ορνιθοπανίδας λόγω επερχόμενης μεταναστευτικής ροής πτηνών.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets