Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΚΚΕ: «Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών»

Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, για τις μεταβιβάσεις στα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ (Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου), με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Στα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με τις φοροεπιδρομές, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και τα εξοντωτικά χαράτσια, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, έρχεται να προστεθεί και η απώλεια εισοδήματος από λάθη και αστοχίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Ειδικότερα, με την ΚΑΠ 2007-2013 και συγκεκριμένα με τη Φόρμα 6 υπήρχε η δυνατότητα οι αγρότες να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους, π.χ. στα παιδιά τους. Όμως, από το 2014 και μετά, αδικαιολόγητα, δίχως δική τους ευθύνη, κόπηκαν οι επιδοτήσεις τους στις εξ ολοκλήρου μεταβιβάσεις. Το 2014 έγιναν ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ αναγνωρίζουν μόνο στα λόγια το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών, ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης η μία στην άλλη.
Το θέμα αφορά φτωχούς αγρότες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πάρα πολλούς από αυτούς στην Κρήτη, και έρχεται να επιβεβαιώσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΚΑΠ, αποδεικνύοντας πως καμία εκδοχή της δεν ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες όσων μοχθούν και παράγουν, αλλά διευκολύνει τη συγκέντρωση γης και παραγωγής.
Ερωτάται ο κ. υπουργός, σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να διορθωθούν οι αδικίες σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, σχετικά με τις μεταβιβάσεις στα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης (Φόρμα 6) και να πιστωθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους».

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img