Σε κλίμα ιδιαίτερης ευλάβειας και κατάνυξης εορτάστηκαν τα εννιάμερα της Παναγίας, μια μεγάλη γιορτή της Νάουσας αλλά και της Πάρου.

Οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και η θρησκευτική τους κορύφωση συντελέστηκε με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας, κ. Καλλινίκου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων, κ. Βαρθολομαίου και με την παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, την οποία πλαισίωσαν χορευτές του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας, με τις εντυπωσιακές φορεσιές τους. Η Λιτάνευση ξεκίνησε από την εκκλησία της Παναγίας και κατευθύνθηκε προς το παλιό Λιμάνι της Νάουσας, ενώ στη συνέχεια έφθασε στην γέφυρα και μετά στην κεντρική Πλατεία της κωμόπολης. Ακολούθως, η πομπή συνέχισε προς την εκκλησία της Παντάνασσας και επέστρεψε στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στην κορυφή του λόφου, μέσα από τα γραφικά σοκάκια.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν οι πρωινές θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ο εσπερινός και η περίφημη «Κουρσάρικη Βραδιά» με αναπαράσταση πειρατικής επιδρομής στο λιμάνι της Νάουσας.

bluestarferries

goldenstarferries

ΙΑΤΡΟΝΗΣΟΣ ΠΑΡΟΥ