Η Παριανή εικαστικός, Κυριακή Καρποδίνη, θα πραγματοποιήσει έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Από το Γαλάζιο στην Ώχρα» που προέρχεται από την ιδέα της να απεικονίσει ένα παράθυρο, αληθινό και εικαστικό.

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΑΠ και του δήμου Πάρου, θα βρίσκεται στον Χώρο Τεχνών «Παλαιά Αγορά» (κτήριο Δημητρακόπουλου) και θα διαρκέσει από 6-13 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: 11.00-13.00 και 18.30-23.00) με ελεύθερη είσοδο.

«Η ώχρα συμβολίζει τα όσα φωτίζει το φως, που γίνεται δράση, ενώ τα μπλε την ησυχία, την ηρεμία και τελικά τη γαλήνη. Το Παράθυρο εξισορροπεί τους δύο κόσμους. Τον εξωτερικό που στον πίνακα γίνεται σχήματα και τον εσωτερικό που περιέχει συναισθήματα και γίνεται χρώματα. Το σύνολο αποτελεί ένα έργο ολοκληρωμένο για να το απολαύσει ο θεατής. Να ταξιδέψει στη θάλασσα, στη γη και στον αέρα, με τη νόησή του», σημειώνει η κ. Καρποδίνη, η οποία με τα έργα της επιχειρεί να μας ταξιδεύει στους δικούς της προορισμούς που αγγίζουν τις παραδόσεις και γεφυρώνουν πολιτισμούς.

Το βιογραφικό της Κυριακής Καρποδίνη

Η Κυριακή Καρποδίνη ξεκίνησε και ξεδίπλωσε την εικαστική της ταυτότητα στο εργαστήρι Παλλήνης «Κτήμα Καμπά», με την καθοδήγηση των εικαστικών Μ. Σταμπούλου και Ν. Αρβανίτη, ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή της στην τέχνη με τη ζωγράφο -και επιμελήτρια της παρούσας έκθεσης- Σοφία Μπόμπολη. Επιπλέον παρακολούθησε σεμινάριο επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «Θεραπεία μέσω Τέχνης» με έμφαση στα εικαστικά και διδάχθηκε Ιστορία Τέχνης σε σεμινάριο στο κέντρο «Ψηφίδα». Ακόμα, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις του Εργαστηρίου Παλλήνης και της ομάδας εικαστικών «Art Way» στην Πάρο και στην Αθήνα, ενώ συμμετείχε σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Cart postal» στην Αθήνα και σε ομαδικό ημερολόγιο τέχνης το 2022.