Επιστολή προς τον δήμαρχο Πάρου, Κώστα Μπιζά -με κοινοποίηση στον έπαρχο, Βαζαίο Πετρόπουλο και τις δημοτικές παρατάξεις- έστειλε η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, κάνοντας αναφορά στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς και τα οποία αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των μαθητών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα μας, πραγματοποίησε συνεδρίαση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Δημοτικού Παροικιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας μας γνωστοποιήθηκαν δύο επιστολές (Αρ. Πρωτ. 56-21/08/2023 & Αρ. Πρωτ. 65-20/11/2023) που ενημέρωναν τους αρμόδιους φορείς και αυτοδιοικητικούς για τα κτηριακά προβλήματα της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας.
Είναι σαφές ότι οι επιστολές αυτές σας κοινοποιήθηκαν πριν ακόμα αναλάβετε επισήμως τα νέα σας καθήκοντα όμως τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των μαθητών. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να επιστήσουμε την προσοχή σας στα θέματα αυτά, καθώς επιμένουν χωρίς λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανησυχίες που περιγράφονται στις επιστολές έχουν επίσης επισημανθεί στον δυναμικό πίνακα που δημοσίευσε ο φορέας μας στα τέλη Αυγούστου, τον οποίο θέσαμε υπόψη σας κατά την προεκλογική περίοδο.
Κατανοώντας τις απαιτήσεις του νέου σας ρόλου, θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της συμμετοχής σας στην άμεση επίλυση αυτών των ζητημάτων. Ως νέα δημοτική αρχή, πιστεύουμε ότι θα επιδείξετε την απαραίτητη ενσυναίσθηση για να διασφαλίσετε την ευημερία των μαθητών μας και ένα λειτουργικό σχολικό περιβάλλον.
Με αφορμή την ενημέρωση που μας παρείχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς, σας προσκαλούμε να επισκεφθούμε από κοινού τη σχολική κοινότητα. Προτείνουμε η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς λειτουργούς. Η κοινή αυτή προσπάθεια θα μας επιτρέψει να καταγράψουμε διεξοδικά τα κτιριακά προβλήματα και να δεσμευτούμε συλλογικά για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, συμβάλλοντας ο καθένας από την πλευρά του.
Πιστεύουμε ότι μέσα από τη συλλογική δράση, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνουν θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των ζητημάτων.
Σας επισυνάπτουμε τις φωτογραφίες προκειμένου να κατανοήσετε εξ αρχής τη σημαντικότητα των αιτημάτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Παροικιάς και του φορέα μας
».