Με αφορμή την ανακοίνωση των εργαζομένων της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου», έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι γνωστό ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις αποδεχόμενες τις μνημονιακές δεσμεύσεις έχουν αποκλείσει πάνω από δέκα χρόνια τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στους δήμους και όχι μόνο. Μπορεί οι δήμοι και τα όργανα τους κάθε φορά να “κλαίγονται” αλλά αυτές οι  ελλείψεις που στερούν ζωτικές υπηρεσίες από τους δημότες, δεν αποτελούν για τους δημάρχους αιτία «πολέμου» με την κεντρική εξουσία αλλά υποταγή στην λογική της “νομιμότητας”.
Στο πλαίσιο αυτό η κεντρική εξουσία έδωσε στους δήμους την δυνατότητα συγκρότησης αναπτυξιακών οργανισμών ώστε πάγιες και διαρκείς ανάγκες να καλύπτονται από προσλήψεις συμβασιούχων, να γίνονται απ’ ευθείας αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ και γενικότερα να υπάρχει καθεστώς αδιαφάνειας, που εμείς το καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή, και δεν ψηφίσαμε την δημιουργία του. Πολλές φορές η δικαιοσύνη έχει ακυρώσει σχετικές αποφάσεις των αναπτυξιακών ως μη σύννομες.
Και ερχόμαστε στα δικά μας. Δημιουργήσαμε μια υπηρεσία που είχε μόνο προϊστάμενο χωρίς υπαλλήλους. Στελεχώθηκε με συμβασιούχους μέσω αναπτυξιακής, οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι επί 9μηνο και τελικά πήραν τα χρήματα τους με διαταγή πληρωμής. Ο λόγος ήταν ότι η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου θεωρούσε την πληρωμή μη σύννομη και φοβούμενη τον καταλογισμό σε εκείνη, δεν πλήρωνε. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Υπάρχουν τιμολόγια για την πληρωμή τους τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο που δεν πληρώνονται για τον ίδιο λόγο. Εν τω μεταξύ μετά την παραίτηση των υπαλλήλων της αναπτυξιακής δεν υπάρχει η δυνατότητα να κοπούν και τα τιμολόγια πληρωμής για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.
Οι εργαζόμενοι στην πολεοδομία κάτω από αυτήν την κατάσταση προχώρησαν σε διήμερη αποχή με πρόθεση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση της Υπηρεσίας. Προφανώς η μετάθεση ευθυνών από τον Μ. Κωβαίο στον Κ. Μπιζά και αντίστροφα δεν λύνει το πρόβλημα των υπαλλήλων.
Όπως επί δημαρχίας Μ. Κωβαίου (που αρνιόταν), έτσι και τώρα η θέση μας είναι το “εντέλλεσθε” του δημάρχου στην Οικονομική Υπηρεσία ώστε άμεσα να πληρωθούν οι υπάλληλοι
».